Riderscan Project - mezinárodní anketa 16 evropských zemí

vydáno 2. 4. 2013, text hell

Základem každého zlepšení je dialog, k němuž chce mezi motocyklisty, ostatními motoristy i veřejností přispět ÚAMK. Ten jako člen FEMA (Federation of European Motorcyclists' Associations) představil mimořádnou anketu Riderscan Project. Spuštěna bude v Česku 4. dubna.

Cílem obsáhlé ankety, zaměřené celkem na osm oblastí, je dozvědět se více o tom, co ztěžuje život motorkářům, jak se k nim chovají ostatní účastníci silničního provozu, co by podle jejich názoru bylo potřeba změnit a zlepšit. Tohle se mezi motocyklovou veřejností stále probírá, ale výsledky doposud většinou žádné. Každý už zažil situaci, v níž ho ohrožoval nějaký řidič automobilu, skoro každý se musel vyrovnávat s nedáním přednosti v jízdě svému motocyklu. Nebezpečné situace vedou k haváriím s těžkými následky a FEMA se s tím chce nyní poprat. Začíná s anketou, v níž mohou motocykloví příznivci vyjádřit své názory nahlas. Bruselská FEMA věří, že hlas motorkářů z 16 zemí už skutečně bude slyšet a názory mezinárodní ankety poslouží dobré věci. ÚAMK zase zastává názor, že by názory českých motorkářů měly znát i naše odpovědné orgány. Předpokládá se, že půjde o důležitý materiál pro sdělovací prostředky a výstupy budou poskytnuty zástupcům poslaneckých sborů, ministerstev, vlád, i Evropskému parlamentu.
ČMN se staly partnerem tohoto projektu. Pokud se rozhodnete vyplnit anketní dotazník, najdete ho v českém překladu na adrese http://www.fema-online.eu/riderscan-anketa. Výsledky se bude zabývat v červenci zasedání FEMA, ale práce se získanými informacemi bude pokračovat i v příštím roce. S výsledky ankety, která zároveň poběží v 16 evropských zemích, vás seznámíme v našich novinách.


Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...