Motosalon - už je to tady

vydáno 6. 3. 2013, text Ivo Helikar

AKTUALIZOVÁNO 7. 3.:
Blata už nám stojí na stánku, a zrovna dorazil náš spolupracovník Jirka Bašný, kterého znáte z Tipů na výlet.

Tak už to fakt vypuklo. První návštěvníci dorazili do Letňan, na stánku ČMN už je Jarda Šíma s Lenkou, čtyřdobý Pionýr stojí hrdě vedle R6 - závodního náčiní Kamila Holána. Na cestě od vstupní brány k našemu stánku v hale č. 3 je náš redaktor Honzis, v podpaží nese Blatu, kterou pak vy všichni, kdo dorazíte, uvidíte naživo.

A u všech ostatních stánků se to leskne motorkami a vším dalším, co letos do sezony budete potřebovat nebo chtít.


6. 3.:

V téhle chvíli už jsou všechny naše věci na stánku ČMN v hale číslo 3 výstaviště v Letňanech. Kolem hlaholí reprodukovaná hudba na plný koule, jako by už výstava začala, ale do toho se ze všech stran ozývá bouchání kladiv a na každém stánku někdo šplhá po žebříku nebo umísťuje motocykly na svá místa. Podlahy jsou sice ještě zakryté ochranným igelitem, ale na několika projekčních plátnech běží zkušebně program, jako by už vše bylo v plném proudu.

A během chvilky se tu potkáte se starými známými, třeba zrovna před pěti minutami jsem se domluvil s letos tak úspěšným dakarským jezdcem Ivanem Jakešem na zítřejším rozhovoru. Těsně před tím jsem minul usměvavého plochodrážníka Zdeňka Schneiderwinda, jak něco táhne na svůj stánek. Mezi tím proběhlo několik desítek podání ruky s kluky od Hondy, Yamahy, Barracudy, KTM, BMW. A pozor, právě na náš stánek přivážejí motocykl, s nímž Kamil Holán zvítězil na Manx GP na ostrově Man. Jen se ještě rozhodnout, kam ho umístit. Telefon mám v tom hluku raději vedle sebe položený na stole, protože každou chvilkou by se měl ozvat Jirka Boubal a dovalit toho svého čtyřdobého pionýra.

Atmosféra mě zase dostala, na jednu stranu tuším, jaké nastávají hektické příští dny, na druhou stranu už se těším, až zítra potkám kamaráda Jardu Šímu, který se, blázen jeden stará, před pár dny vrátil z dalšího výletu do Afriky a mezi kolegy tipujeme, co bude mít vystříhané na tom zbytku vlasů, kterým disponuje. To je zrovna člověk, jež výstavou doslova žije a užívá si ji. Jarda bude zase ve svém živlu. To všechno však bude až zítra, teď ještě vyndat všechny věci z krabic a umístit na svá místa. Takže konec přestávky, balím počítač a musím jít raději něco dělat.





Přečtěte si také

Motocykl 2013 - první fotografie z výstavy  6. 3. 2013  
Autor Miloslav Straka na stánku ČMN  7. 3. 2013  
Motosalon slavnostně zahájen  7. 3. 2013  
Jarní motocyklové výstavy jedou na plný plyn!  8. 3. 2013  
Motosalon naplno  9. 3. 2013  

Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...