Před testy MotoGP v Kataru

vydáno 16. 3. 2010, text Jiří Nykodým, foto RZ

Poslední předsezónní test jezdců MotoGP startuje již ve čtvrtek.

Již ve čtvrtek zahájí jezdci královské kubatury MotoGP poslední předsezónní test, který se po dvou předchozích testech v Sepangu pojede za nočního osvětlení v katarské poušti. Tento test bude pro většinu jezdců důležitý jak kvůli tomu, že od začátku roku měli k dispozici pouze čtyři testovací dny, tak i vzhledem k faktu, že první závod sezony 2010 se pojede za stejných podmínek na stejné trati.
Zatím nepřemožen přijíždí do Kataru úřadující mistr světa Ital Valentino Rossi, který testy v Kataru označil jako první opravdovou konfrontaci se svými soupeři, protože trať v Sepangu Yamaze vždy seděla a oba její jezdci tam byli rychlí. Jorge Lorenzo má na svém kontě zatím pouhé dva dny na motocyklu v letošním roce, protože předchozí testy v Sepangu musel vynechat kvůli zranění ruky. Lorenzova ruka stále není v ideálním stavu, ale Jorge bude v Kataru a pokusí se dva testovací dny maximálně využít.
S velkým očekáváním přijíždí do Kataru i tovární tým Ducati Marlboro, protože oba jeho jezdci Casey Stoner i Nicky Hayden uzavřeli poslední testy v Malajsii druhým a třetím nejrychlejším časem. Stoner zároveň věří, že v Losailu již konečně porazí Rossiho, který zatím kraloval všem výsledkovým listinám.
Tovární tým Repsol Honda má před sebou ještě mnoho práce, protože oba jeho jezdci nebyli při testech v Malajsii s novým motocyklem zcela spokojeni. Doviziosa ještě k tomu postihla chřipka, ze které se snažil před testy vyléčit.
U továrního týmu Rizla Suzuki uvidíme vůbec poprvé na trati motocykl v nových barvách určený pro sezonu 2010. Tento tým také čeká mnoho práce, protože Suzuki v minulých sezonách trápil motocykl především v chladných podmínkách, které budou v nočním Kataru panovat.
Poslední možností přípravy bude tento test o pro šest nováčků, ze kterých byl zatím nejrychlejší Američan Ben Spies na Yamaze týmu Tech 3.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...