V semifinále nejlepší Bulankin

vydáno 31. 1. 2009, text SRP, foto RZ

V semifinále mistrovství Evropy na ledové ploché dráze zvítězil domácí reprezentant Dmitrij Bulankin.

Semifinálovými boji odstartovalo v ruském Lukhovitsy letošní mistrovství Evropy v ploché dráze na ledě. Vítězem semifinále se stal bez jediné porážky ruský jezdec Dmitrij Bulankin, který si tak zasloužil právo postupu do hlavního závodu, jenž proběhne na stejném stadionu zítra. O další pozice na dnešních stupních vítězů se muselo rozhodovat v dodatkové jízdě, ve které se utkala trojice domácích borců. Nejlépe z této jízdy vyšel Siergiej Makarow, který se tak stal celkově druhým nejlepším jezdcem semifinálových klání. Druhé místo v rozjížďce a třetí celkově nakonec patřilo Ilju Drozdowi, který těžil z toho, že jeho další soupeř Maksym Korczemacha tuto dodatečnou rozjížďku nedokončil.

I na dalších místech skončili domácí ledaři, kteří tak zcela ovládli tento evropský šampionát. Pátý byl Michail Zielepukin, šestý Edward Krysow a na sedmém místě se z postupu radoval Andriej Gawrylkin. Nejlepším zahraničním jezdcem byl na osmém místě Heinz Göldi ze Švýcarska, který si stejně jako devátý Fin Henri Mailinen zajistil postup do zítřejšího finále.

Mezi nepostupujícími jezdci byl i náš Martin Běhal, který ve svých pěti rozjížďkách ani jednou nebodoval a nakonec skončil na 17. místě. To znamená, že jediným českým jezdcem zítřejšího finále bude Jan Pecina, který byl do finálové tabulky dosazen již před dnešním semifinálovým kláním.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...