V Itálii Philippaerts a Tarroux

vydáno 16. 2. 2009, text SRP, foto RZ

David Philippaerts a Jeremy Tarroux vyhráli první kolo italského mezinárodního šampionátu v motokrosu.

V italském Montevarchi odstartoval další ročník velmi prestižního italského šampionátu, kterého se v rámci přípravy na Grand Prix účastní každoročně mnoho elitních jezdců, včetně továrních hvězd. Stejně tomu je i v letošním roce, kdy se na úvod v Itálii představuje i desetičlenná skupina českých jezdců.

Ve třídě MX1 byl nejlepší domácí jezdec továrny Yamaha a loňský mistr světa, David Philippaerts, který si díky vítězství v první jízdě a 3. místu v jízdě druhé zajistil průběžné vedoucí postavení v italském šampionátu. Na stejnou pozici se ve třídě MX2 dostal francouzský jezdec Jeremy Tarroux, který po třetím místě v úvodní jízdě přidal vítězství v jízdě druhé.

Do kvalifikace kategorie MX1 nastoupila i sedmička českých jezdců. Bohužel právě kvalifikace udělala stop pro dvojici Lukáš Mohaupt a František Smola, který se letos jako nováček pokouší získávat první kroky se silnějším strojem. V nedělních závodech pak byl z našich nejlepší Jiří Čepelák, který díky čtrnáctibodovému zisku skončil na 15. místě. Filip Neugebauer dokončil pouze úvodní jízdu, ve které získal za 11. místo 10 bodů, ty ho poslaly na 18. místo průběžné klasifikace italského mezinárodního šampionátu (v Itálii se jezdí ještě přes léto republikový šampionát). Hned za jezdcem Osička MX Teamu skončil v celkové klasifikaci tovární jezdec TM Martin Michek, který si připsal celkem sedm bodů. Jeho značkový kolega Michal Kadleček si na úvod vyjel 3 body, které jej zařadily na průběžné 21. místo. Bez bodu tak zůstal pouze Honza Zaremba, který první jízdu nedokončil, zatímco ve druhé skončil na 21. místě.

Do kategorie MX2 zasáhli tři naši borci, ovšem dva skončili již po kvalifikacích, když tímto sítem nedokázali projít jak Tomáš Paul, tak David Soldát. V závodě se tak představil pouze Pavel Kajmar, který však nebodoval.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...