V Itálii byli Češi opět vidět

vydáno 2. 3. 2009, text SRP, foto RZ

Italský motokrosový šampionát pokračoval v Cingoli.

Kvalitní přípravou na motokrosovou sezonu je vždy italský mezinárodní šampionát, který o víkendu pokračoval svým druhým kolem, jehož se opět zúčastnilo celkem solidně zastoupené pole českých závodníků.

Nejlépe se v Cingoli představil Jiří Čepelák, který si s Yamahou YZ450F dojel v kategorii MX1 pro celkovou osmou pozici, když v jednotlivých rozjížďkách zaznamenal 8. a 6. místo. Jedenáctou pozici v hodnocení víkendového závodění obsadil Michal Kadleček, který s TM týmu RSC Italia Corse dojel na 10. a 12. místě. O dvě pozice dále skončil celkově tovární jezdec TM Martin Michek, jenž z Cingoli odjížděl s 13. a 17. místem. Bez bodů zůstal Lukáš Mohaupt (Honda), jenž v první jízdě dojel třicátý, do druhé poté již nenastoupil. V celkovém pořadí italského mistráku je na tom z našich nejlépe opět Jirka Čepelák, kterému se 46 body patří 6. pozice. Michal Kadleček je šestnáctý, Martin Michek osmnáctý.

Ve třídě MX2 se do hlavního závodu probojovala tentokrát trojice našich jezdců. V silné konkurenci mnoha závodníků Grand Prix se prosadil zejména Petr Smitka, který s KTM týmu Sarholz dojel na 8.a 11. místě, což v celkové klasifikaci druhého italského závodu dalo desátou pozici. Pro body si dojeli i Milan Špičák, který v první rozjížďce dojel na 19. místě a Pavel Kejmar, jenž obě rozjížďky dokončil na dvacáté pozici.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...