V Chile začal nejlépe Despres

vydáno 11. 1. 2009, text Petr Štola, foto KTM / J. Edmunds

Obhájce dakarského vítězství vstoupil do druhé poloviny rally vítězstvím v 8. etapě.

Tovární jezdec KTM a obhájce celkového prvenství Cyril Despres vstoupil vítězstvím v osmé etapě nejlépe do druhé poloviny nejnáročnějšího závodu této planety. Despres se díky vítězství, ale i díky dodatečné penalizaci, která byla udělená americkému jezdci Jonah Streetovi, dostal na třetí místo celkové klasifikace, ve které i nadále vévodí dnes druhý Marc Coma.

Nejlepším z našich jezdců byl opět Martin Macek. Ten s tovární Yamahou holandského týmu dokončil etapu na výborném 16. místě, na kterém ztratil na vítěze 28:23 minuty. Jako druhý z našich projel cílem na 32. místě David Pabiška. Ovšem zatímco Macek se díky dnešnímu výsledku posunul do nejlepší třicítky celkového pořadí, pro Pabišku ztráta ze 3. etapy, ve které musel měnit motor, znamená, že ani dnešní dobrý výsledek mu v konečné klasifikaci mnoho nepomůže. Náš jezdec po polovině soutěže ztrácel 18 hodin a je tak prakticky bez šance na dobrý celkový výsledek. Na 76. místě přijel do cíle i třetí český jezdec, kterým je Jan Froněk.

Nejlepší obrana je útok. Tak pojal své první místo v celkové klasifikaci Josef Macháček, který si dnes dojel pro letošní třetí etapové vítězství. Na čele celkové klasifikace tak mírně zvýšil náskok na dnes i celkově druhého Argentince Marcose Patronelliho, na něhož má nyní náskok rovných dvě a půl hodiny. Oldřich Bražina dokončil etapu na 10. místě, v celkovém pořadí ho sice přeskočil Francouz Pottier, nicméně díky odstoupení Uruguayce Hendersona si náš jezdec svou pozici udržel.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...