Yoshimura Suzuki znovu na scéně

vydáno 7. 1. 2011, text Jiří Nykodým, foto Yoshimura Suzuki

I přestože plány japonského závodního týmu Yoshimura Suzuki na odjetí několika závodů mistrovství světa superbiků v sezoně 2010 zkrachovaly, tým se nevzdal a jeho manažer Fujio Yoshimura již potvrdil účast svého týmu v prvním závodě MS superbiků sezony 2011 na australském Phillip Islandu.

V sezoně 2010 měl tým Yoshimura Suzuki v plánu absolvovat celkem tři závody superbiků na divokou kartu a poté se stát v následující sezoně stálým týmem tohoto šampionátu. Tyto plány ale nevyšly, podařil se nakonec pouze jeden start v italské Monze, kde sedlal motocykl Suzuki GSX-R1000 japonský závodník Daisaku Sakai. Ten ale zcela nesplnil předpoklady týmu a během jednoho závodního víkendu dokázal „zrušit“ hned tři motocykly. Po této zkušenosti se tým rozhodl odstoupit od dalších dvou plánovaných závodů v Imole a Magny-Cours. To ale neznamenalo, že by tým nadobro upustil od plánů vstoupit do světového šampionátu.

Už během prvního závodního víkendu sezony 2011 na australském Phillip Islandu uvidíme tým Yoshimura Suzuki znovu na startovním roštu. Manažer se již poučil z chyb v minulosti a místo nezkušeného japonského jezdce vsadil na australského závodníka Joshe Waterse, jenž zná Phillip Island velmi dobře. Teprve dvaadvacetiletý závodník už dokázal vyhrát australský superbikový šampionát a ještě k tomu na motocyklu Suzuki. Pro Waterse, který začínal na ploché dráze, to bude vůbec první zkušenost v závodění na mezinárodní úrovni.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...