Stewart na čelo MS supercross

vydáno 15. 2. 2009, text SRP, foto RZ

James Stewart vyhrál další závod MS/AMA supercross a dostal se tak na čelo celkové klasifikace.

Společný šampionát mistrovství světa a USA v supercrossu měl svou sedmou zastávku v kalifornském San Diegu. Na tamním Qualcomm Stadium se sešlo více než 45 tisíc diváků a ti sledovali v pořadí již sedmé vítězství Jamese Stewarta a jeho Yamahy týmu San Manuel. Stewart tak kompletně vymazal svůj 23bodový odstup, který měl od vedoucího jezdce po prvním závodě tohoto šampionátu, v němž cíl neviděl.

Do samotného závodu nejlépe odstartoval tovární jezdec Suzuki Mike Alessi, který získal dolary oceněný holeshot. Ovšem jak James Stewart, tak i Chad Reed se přes Alessiho rychle dostali. Několik následných kol jezdili spolu, jenže nakonec se stejně projevila síla a umění černého Bubby Stewarta, který se od zbytku startovního pole oddělil a nakonec i s bezmála desetisekundovým náskokem zvítězil před druhým továrním jezdcem Suzuki Chadem Reedem (+8,252) a třetím Andrew Shortem (+9,784), pro změnu továrním jezdcem Hondy.

James Stewart se tak po sedmém závodě letošní supercrossové sezony dostal na čelo celkové klasifikace, kde však má stejně jako obhájce titulu Chad Reed z Austrálie 152 bodů. Na třetím místě je i včera třetí Andrew Short, jenž na vedoucí dvojici ztrácí rovných 30 bodů.

Třída AMA Supercross Lites West měla na programu šestý závod, kterým se na několik týdnů loučila. Od příštího supercrossu totiž doplní hlavní program jezdci východní série, kteří zpět ke slovu své západní kolegy pustí až 18. dubna v Seattlu. Tento poslední závod „zápaďáků“ vyhrál Ryan Dungey, jenž se tak i vrátil na čelo celkové klasifikace šampionátu AMA Supercross Lites West.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...