Stewart i v San Franciscu

vydáno 1. 2. 2009, text SRP, foto RZ

Černý James Stewart zvítězil v dalším supercrossovém závodě světového šampionátu.

Vítězství v tréninku, kvalifikačním závodě i v samotném hlavním závodě. Taková je vizitka továrního jezdce Yamahy Jamese Stewarta, který na sanfranciském stadionu AT&T Park získal s motocyklem připravovaným týmem San Manuel Yamaha další vítězství ve společném seriálu mistrovství světa a amerického šampionátu v supercrossu. Pro Stewarta to bylo již čtvrté vítězství v řadě, kterým se opět trochu přiblížil vedoucímu jezdci celkové klasifikace a obhájci světového titulu Chadu Reedovi (Suzuki), jenž i v pátém letošním závodě skončil na pódiu, když včerejší noc končil druhým místem. Na třetí pozici si pro bronzový stupínek přijel Ryan Villopoto, který si tak s tovární Kawasaki zopakoval výsledek z minulého týdne, kdy se ze stejné pozice radoval i v texaském Houstonu.

Na čele celkové klasifikace je po pěti absolvovaných závodech, ovšem stále bez vítězství, loňský mistr světa a americký supercrossový šampion Chad Reed z Austrálie, který letos získal zatím 108 bodů. James Stewart se po výpadku v zahajovacím závodě, který po havárii nedokončil, dostal díky následným vítězným závodům již na druhou pozici, kde na Reeda ztrácí 6 bodů. Třetí je v celkové klasifikaci včera večer čtvrtý Joshua Grant, tedy jediný jezdec, který kromě Stewarta dokázal letos zvítězit v některém ze závodů této prestižní série.

Po týdenní pauze se o body do svého šampionátu poprali opět jezdci západní části USA. V závodě AMA Supercross Lites zvítězil Jake Weimer, kterého následoval Ryan Dungey a Trey Canard. Přesně v polovině soutěže je na čele celkové klasifikace stále Ryan Dungey, jenž s tovární Suzuki získal již 92 bodů. O čtyři body zpět je vítěz včerejšího závodu Jake Weimer, třetí je Ryan Morais.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...