Reed porazil Stewarta

vydáno 2. 3. 2009, text SRP, foto RZ

Reed poprvé v letošní sezoně porazil Stewarta bez toho, aby o porážce rozhodlo odstoupení Američana.

61 tisíc diváků sledovalo další závod supercrossového světového šampionátu v indianapoliské hale Lucas Oil Stadium, který poprvé v této sezoně přinesl vítězství obhájci světové koruny Chadu Reedovi z Austrálie. Tovární jezdec Suzuki šel na čelo hlavního závodu ihned po startu, navíc mu záda kryl jeho týmový kolega Mike Alessi. Ovšem fanoušci supercrossu měli být svědky nesmírného dramatu, který odstartovala Stewartova havárie ve druhém kole. Černý jezdec se ihned vrátil do závodu a navíc poté, co dojel Australana Reeda, šel ve třináctém kole do čela závodu. Tam ovšem setrval pouhá tři kola, když ho z boje o vítězství definitivně sesadila další havárie. Chad Reed tedy získal první letošní vítězství, Stewart (Yamaha) dojel druhý. Na třetí místo se prosadil letos poprvé Mike Alessi (Suzuki).

“Věděl jsem, že pokud dobře odstartuji, mám šanci na vítězství,“ říkal v cíli šťastný Chad Reed. “James je skvělý jezdec, tentokrát udělal ovšem chybu a tu jsem využil. Tohle publikum v Indianapolisu mi vytvořilo doslova domácí prostředí. Hodně jsem je slyšel, hnali mě za vítězstvím."

V celkovém pořadí šampionátu je v jeho polovině vše opět prakticky na začátku. Jak Stewart, tak i Reed mají shodně 199 bodů a o vítězi tedy není vůbec rozhodnuto.

V závodě východní konference AMA Supercross Lites našel prvního přemožitele francouzský jezdec Christophe Pourcel. Ten dojel tentokrát na druhém místě, když jej porazil týmový kolega Austin Stroupe. Francouzský jezdec je však i nadále v čele průběžné klasifikace této třídy.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...