Pro Yamahu jsou koně hlavní prioritou

vydáno 26. 12. 2007, text -rodji-

MotoGP: Šéf stáje Yamaha Masao Furusawa počítá s nejvyšší prioritou továrních inženýrů. A tou je dostat do Rossiho stroje víc kobyl, aby jeho šance na úspěch v MotoGP 2008 byly reálné. Pro Yamahu byla poslední sezona závodní katastrofou. Božský Valentino Rossi ke konci závodní sezony ost...

MotoGP: Šéf stáje Yamaha Masao Furusawa počítá s nejvyšší prioritou továrních inženýrů. A tou je dostat do Rossiho stroje víc kobyl, aby jeho šance na úspěch v MotoGP 2008 byly reálné.
Pro Yamahu byla poslední sezona závodní katastrofou. Božský Valentino Rossi ke konci závodní sezony ostře kritizoval svou YZR-M1. Že jeho stroj je příliš pomalý a nespolehlivý. Požadoval, aby Yamaha přišla s něčím, s čím by se mohl rovnat ostatním soupeřům.

Valentino chce zásadní vylepšení ve dvou oblastech: více koňských sil v motoru a lepší elektronický systém. Masao Furusawa však dává nejvyšší prioritu navýšení výkonu.

"Potřebujeme vylepšit jak výkon stroje, tak elektroniku. Už jsme si stanovili, jaký další krok podnikneme k sofistikovanější elektronice, ale teď je naší prioritou zvýšit výkon se stejnou spotřebou paliva, jakou máme doposud. Myslím, že odpor tření je už vcelku dobrý, potřebujeme ho však snížit ještě víc. Zvlášťe kvůli rozhodující rychlosti pístů. Myslím, že náš motor je tomu už docela blízko."


Přečtěte si také

Suzuki si nedělá starosti se zpožděním  24. 12. 2007  
Suzuki na dohled Ducati?  25. 12. 2007  

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...