Aktualizováno: Libor Podmol vyhrál v Číně

aktualizováno 2. 11. 2014, text PtP, foto NIGHToftheJUMPs.com

Premiérový závod mistrovství světa FMX v čínském Shenzhenu se stal kořistí našeho „Mouky“.

Jak sám Libor říká: „Letos je to buď tlama, nebo vítězství.“ A právě premiérový závod Night Of The Jumps v Číně na stadionu pod širým nebem pro něj skončil tou lepší možností. Po kvalifikaci sice byl třetí, když lepší jízdy předvedli průběžně vedoucí Španěl Maikel Melero a Australan Rob Adelberg.

Ve finále ovšem „Mouka“ předvedl TP Roll, Cliffhanger Flip, Can Indy Backflip a nakonec Surfer Takeoff Tsunami Flip v takové kvalitě, že stejně jako u publika, tak u poroty tahle dávka triků znamenala nejlepší ohodnocení večera. Druhý skončil David Rinaldo z Francie, třetí byl Adelberg. Protože Maikel Melero bral až čtvrté místo, dostal se Libor Podmol opět do boje o titul mistra světa. Svoji fazónu může Podmol potvrdit hned dnes večer, kdy se v Shenzhenu jede další závod MS FMX.

Dodejme, že další náš zástupce Petr Pilát skončil jak ve kvalifikaci, tak i v závodě na pátém místě a v průběžném hodnocení je sedmý. Další doplňkové disciplíny pro sebe utrhnul Ital Massimo Bianconcini, když skočil nejlepší „placku“ a nejvejš (9,3 m).


Neděle a zase bedna

Druhou čínskou noc skoků začal Libor Podmol čtvrtým místem v kvalifikaci. Stejně jako o den dříve se při finálové jízdě vybičoval k výkonu, který ho posunul o dvě místa výš pořadím. Na zlato to sice tentokrát nebylo, ale druhé místo je také dobré. Obvzlášť když jeho největší rival v boji o titul Maikel Melero nezvládl čistě přistání při svém posledním kvalifikačním skoku a do finálové šestice se vůbec neprotlačil. Rozestup mezi Melerem a druhým Podmolem se tak scvrkl už jen na šest bodů. O všem tedy rozhodne finálová dvojitá runda v německém Frankfurtu 21. a 22. listopadu.

Smůlu měl v Shenzhenu Petr Pilát, jenž spadl hned při prvním nedělním skoku. I když hned vstal a pokračoval v jízdě, skončil na úplném chvostu startovního pole. Vítězem nedělního klání se stal francouzský jezdec David Rinaldo, který vyhrál také kvalifikaci. Nejlepší „whip“ neboli „placku“ předvedl Němec Luc Ackermann a nejvýš skočil opět Massimo Bianconcini. Tentokrát překonal laťku ve výšce rovných deset metrů.




Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...