Poslední ostré kilometry za Rodriguezem

vydáno 17. 1. 2009, text SRP, foto KTM / Jürgen Weisz

Portugalec Helder Rodriguez vyhrál poslední velký test letošní Rally Dakar. Celkovým vítězem letošního Dakaru se stal Španěl Marc Coma.

Cordoba – Buenos Aires, to byla poslední opravdová zkouška letošní Rally Dakar, která měřila 792 kilometrů, z nichž bylo 227 ostrých, měřených. Ty nejlépe zvládl portugalský jezdec Helder Rodriguez, jenž využil toho, že v této etapě si přední jezdci řekli, že již nemůžou mnoho vyhrát, ale naopak mnoho ztratit. Snad i proto přijel do cíle „až“ na šestém místě Marc Coma, vedoucí jezdec letošního ročníku Rally Dakar. Pro Comu znamená dnešní den jeho druhé celkové vítězství na Raly Dakar.

Jako 24. jezdec dnešního pořadí a jako 18. celkového přijel do cíle posledních kilometrů Rally Dakar 2009 náš Martin Macek. Nejlepšího umístění v jednotlivých etapách dosáhl dnešním 26. místem David Pabiška, Honza Froněk si přijel pro 55. pozici.

V kategorii čtyřkolek se čekalo taktizování od našeho Josefa Macháčka, který měl na čele celkové klasifikace obrovský náskok a bylo pochopitelně zbytečné jakkoliv tento náskok ohrožovat. Náš jezdec však opět ukázal své závodnické srdce a v etapě bojoval o vítězství. Nakonec přijel sice na 2. místě, nicméně na nejrychlejšího Penu ztratil pouhých 8 sekund. Popáté se tak raduje z celkového prvenství na Rally Dakar, když letos zvítězil s luxusním náskokem více než 2,5 hodiny. Oldřich Bražina i dnes ukázal své umění a v etapě si dojel pro výborné 5. místo, stejná pozice mu patří i v konečném pořadí letošní soutěže.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...