Pilát podruhé

vydáno 30. 11. 2008, text Petr Štola, foto RZ

Podruhé v řadě vyhrál Petr Pilát pražské gladiátorské FMX hry.

Stejný vítěz jako v roce 2007 vzešel pro letošní Freestyle Motocross Gladiator Games v pražské O2 areně. Tímto vítězem se stal Petr Pilát, český FMX jezdec podporovaný továrnou KTM.

Celkem 16 jezdců se postavilo na start úvodního kola, ze kterého vzešla postupně osmička druhého kola, ale i čtyřka nejlepších, která se o postup do finálové jízdy poprala ve dvou semifinálových kolech. Oproti předchozím rokům, kdy postupujícího vždy určila síla burácejícího davu fanoušků, se letos o vše starala trojice rozhodčích, která se musela jednotně rozhodnout pro lepšího z vystupující dvojice. Až když se tato rozhodcovská trojice nedokázala dohodnout, přišly na řadu měřiče hluku a rozhodnutí diváků.

V úvodních kolech postupně vypadlo několik velkých osobností freestylového motokrosu, jako například Američané Jeff Fehr, Justin Hoyer a Dustin Miller, švédská hvězda Morgan Carlson, ale i Francouz Thomas Pages, stejně jako naši Petr Kuchař a Ondra Záruba, nejmladší jezdec letošních her. Druhé kolo vystavilo pak stop nejen našemu Martinu Koreňovi, ale i jedné z největších hvězd letošního pražského klání, americkému Jeremy Luskovi, který prohrál s našim Liborem Podmolem až na „hlas lidu“.

V semifinále proti sobě stanuli nejprve právě Podmol, jenž dal pražské exhibici přednost před předposledním závodem mistrovství světa FMX a skvělý Švýcar Mat Rebeaud. Vítězem a postupujícím do finále se stal švýcarský jezdec. Soupeřem mu nakonec byl náš Petr Pilát, jenž díky svému ojedinělému skoku, kdy má obě nohy na jedné straně motocyklu, porazil Wileye Fullmera z USA. Ve finále pak oba jezdci předvedli šest vynikajících skoků, z nichž lepší provedení měly patrně skoky amerického jezdce, nicméně rozhodčí dali právo volby vítěze publiku, které si díky síle svého hlasů vyžádalo jako celkového vítěze našeho Petr Piláta.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...