Philippaerts a Guarneri v Ponte a Egola

vydáno 9. 3. 2009, text SRP, foto RZ

Hvězdy světového šampionátu si připsaly vítězství ve třetím závodě italského šampionátu.

V italském Ponte a Egola pokračoval mezinárodní motokrosový šampionát. Volnější termínovou listinu tohoto víkendu využila řada jezdců z mistrovství světa všech motokrosových kategorií k dobrému tréninku. Závodu se tak zúčastnilo mnoho známých jezdců, kteří se připravují na hlavní sezonu, ale i tradičně početná skupina českých jezdců, pro které byla tato konfrontace velmi užitečnou zkušeností.

Ve třídě MX1 vyučovali jezdci továrny Yamaha, kteří společně se Steve Ramonem z konkurenční Suzuki obsadili všechny pozice na stupních vítězů. Zvítězil David Philippaerts, který v domácím prostředí zvítězil v obou rozjížďkách. Druhé místo si zajistil Belgičan Steve Ramon, který dojel dvakrát na druhém místě. Pro třetí pozici si nakonec dojel Novozélanďan Joshua Coppins, jenž díky 3. a 4. místu získal celkové třetí místo. V průběžném hodnocení letošní italské sezony je jeden závod před koncem na čele Estonec Tanel Leok (122 bodů), který má na druhého Antonia Cairoliho náskok 19 bodů.

V kategorii MX2 si stejně skvěle počínal domácí Davide Guarneri, který také vyhrál obě rozjížďky. Na druhém místě skončil Rus Jevgenij Bobryšev, který si tak udržel celkové vedení v italském šampionátu MX2, kde má náskok čtyř bodů právě na Guarneriho. Třetí místo v Ponte a Egola i v celkové klasifikaci drží Ital Manuel Monni.

Z našich jezdců se ve třídě MX1 nejvíce dařilo Michalu Kadlečkovi, který s privátní TM získal 15 bodů a tím 13. místo. 10 bodů a 17. místo, si z Ponte a Egola odvážel Jirka Čepelák, o čtyři body méně a 19. místo pak Honza Zaremba. Bez bodů odjížděl Lukáš Mohaupt. V celkové klasifikaci je nejvýše z našich jezdců Jiří Čepelák, který drží velmi dobrou, 9. pozici. Ve dvacítce nejlepších je ještě i Michal Kadleček, kterému patří 14. místo.

Ve třídě MX2 se představila pětice českých jezdců. Na body se však dostal pouze Martin Michek, který poprvé v závodě představil novou TM 250, se kterou by měl zasáhnout do světového šampionátu této třídy. Michek si dojel pro 23 bodů a celkové 8. místo. Bez bodů z Itálie tentokrát odjížděli Milan Špičák, David Soldát, Pavel Kejmar a Tomáš Paul.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...