Pešek bude trénovat na supermotu Aprilia SXV550

vydáno 8. 1. 2008, text LZ, foto Petr Hájek a RZ

Lukáš „Česílko“ Pešek, náš nejlepší silniční motocyklový závodník současnosti, to myslí s přípravou na svou první sezonu ve světových dvěpade vážně. O fyzičku, u silnějších dvěstěpadesátek o tolik potřebnější než u čtvrtlitrů, se mu stará profík nad profíky, kondiční trenér Antonín Strac...

Lukáš „Česílko“ Pešek, náš nejlepší silniční motocyklový závodník současnosti, to myslí s přípravou na svou první sezonu ve světových dvěpade vážně. O fyzičku, u silnějších dvěstěpadesátek o tolik potřebnější než u čtvrtlitrů, se mu stará profík nad profíky, kondiční trenér Antonín Strach, který pomohl ke světovému mistrovskému titulu už lyžařce Šárce Záhrobské (tento týden jí budou vyndavat stehy se zraněného oka). Na svou dvoudobou závodní Aprilii se Lukáš dostane až v půlce ledna, ale předtím, a také v sezonně mezi závody, si bude pilovat cit pro asfalt a smyk na supermotu Aprilia SXV550. Tohohle libového, navoněného, ostrého motárda totiž včera slavnostně převzal v sídle pražské Aprilie v Bubenské ulici od vedení české Aprilie, s vysmahnutou „52“ po stranách a na přední číslové tabulce. Jakmile to počasí dovolí, začne se učit zvládat drifty, kterými je supermoto tak proslulé a které se dnes silničářům hodí už i ve dvěstěpadesátkách. Jenom jsme zvědaví, jestli bude zatáčky jezdit s nohou dopředu, nebo kolenem po zemi….

Supermoto mají vůbec silničáři hodně v oblibě. „Svého“ motarda má Valentino Rossi, Max Biaggi, a například na začátku prosince si to po sezoně v supermotu rozdali jezdci z MotoGP a Superbiků, mezi jinými Randy De Puniet, Troy Bayliss (21), David Checa (94), Alex de Angelis, Hector Faubel, Mattia Pasini (75) nebo Alex Hofmann.

Kromě SXV převzal včera Lukáš i dva nové skútry Aprilia SR 50 pro depovou komunikaci a transport.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...