Na úvod nejlepší Emil Oehman

vydáno 4. 3. 2009, text SRP, foto RZ

Mistrovství světa ve snowcrossu odstartovalo v Itálii.

Italské letovisko Lavarone bylo o víkendu svědkem úvodního závodu letošního mistrovství světa v závodech sněžných skútrů. Za příjemných teplot, nicméně bez přítomnosti slunečních paprsků, se v nadmořské výšce 1200 metrů postavilo na start celkem 25 borců ze šesti evropských zemí.

Již samotné kvalifikační závody, ze kterých nejlepší postupovali do dvou finálových rozjížděk, se staly kořistí severských jezdců. První kvalifikaci vyhrál obhájce světového titulu Emil Oehman (Lynx) ze Švédska, druhou poté jeho krajan Peter Eriksson (Lynx).

Letošní šampionát se skládá pouze ze tří závodů, proto každé zaváhání může být tvrdě potrestáno ztrátou cenných bodů. V první rozjížďce zvítězil finský jezdec Niko Korsumaeki (Lynx), na druhé pozici dojel Oehman, třetí byl Petter Narsa (Lynx), mladý, teprve šestnáctiletý jezdec ze Švédska.

Druhá jízda se již stala kořistí loňského mistra světa Emila Oehmana, který za svými zády nechal na druhé pozici krajana Viktora Stenmana (Artic Cat), třetí byl vítěz úvodní rozjížďky Korsumaeki. Do čela celkové klasifikace, do které se vždy počítají body z obou rozjížděk, se tak dostal dvaadvacetiletý Emil Oehman, jenž má na svém kontě 45 bodů. Druhý je se ztrátou čtyř bodů Niko Korsumaeki, s velkou ztrátou je na třetí pozici Peter Eriksson, na jehož kontě je 26 bodů.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...