MS Enduro Itálie - sobota

vydáno 18. 4. 2009, text SRP, foto J. Edmunds

Mistrovství světa v enduru pokračuje v italském Iglesias.

Enduro 1
Na Sardinii proběhl dnes první závod italského kola světového šampionátu v enduru. Ve třídě E1 si opět nejlépe počínal finský jezdec Mika Ahola, který se strojem HM Honda porazil druhého Antoine Mea (Husqvarna) o 45,62 sekundy. Třetí místo dnes patřilo domácímu továrnímu jezdci KTM Simone Albergonimu. Náš Jakub Horák dokončil dnešní program na 15. místě, když za Aholou zaostal o 9:12,96 minuty. V celkové klasifikaci třídy dvoudobých 125 cm3 a čtyřdobých 250 cm3, je na čele Ahola, který má 122 bodů. Druhý Albergoni na něj ztrácí 13 bodů. Třetí Meo je o dalších 9 bodů horší. Náš Horák postoupil na 14. pozici, kde má 27 bodů. David Čadek, který v Itálii nestartuje, má na svém kontě 18 bodů a je na 17. pozici.

Enduro 2
V silnější třídě E2 dojel na prvním místě opět Francouz Johnny Aubert (na obrázku), který s tovární KTM v letošní sezoně ještě nepoznal přemožitele. Na druhém místě skončil tradičně v sobotu velmi silný Polák Bartosz Oblucki, jehož Husqvarna zaostala za vítězem o 1:09,23 minuty. Pro první letošní bednu si třetím místem dojel finský jezdec továrny BMW Juha Salminen, jenž byl o 1,13 sekundy horší než Polák Oblucki. Johnny Aubert je i s obrovským náskokem na čele šampionátu, kde má stále maximální možný bodový zisk, tedy nyní 125 bodů. Druhý Guerrero již nyní ztrácí 34 bodů, třetí Oblucki dokonce 37 bodů.

Enduro 3
V nejsilnější třídě došlo k první porážce španělského lídra šampionátu a krále halové sezony Ivana Cervantese, který dnes s tovární KTM přijel „až“ na třetím místě. Jeho zaváhání využil k prvnímu vítězství Sebastien Guillaume z Francie, který s motocyklem Husqvarna odsunul na druhé místo továrního jezdce Gas Gas Christophera Nambotina. V čele šampionátu ovšem nadále zůstává Cervantes, který má 120 bodů. Druhý Guillaume má 105 bodů, zatímco třetí Nambotin o tři body méně.

Enduro Junior
Francouz Jeremy Joly (HM Honda) připravil letošní první porážku španělskému jezdci Oriolu Menovi (Husaberg), který dnes dojel za Jolym na druhém místě. Třetí skončil domácí Mirko Gritti. Náš Milan Engel skončil na 27. pozici. Ve vedení šampionátu je ovšem i nadále Mena, který má na svém kontě 122 bodů. Druhý Joly jich má 105, zatímco třetí Lorenzo Santolino, který v Itálii nestartuje, má na svém kontě pouze 62 bodů.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...