MS Enduro Itálie - neděle

vydáno 19. 4. 2009, text SRP, foto J. Edmunds

V italském Iglesias pokračoval druhým dnem světový šampionát enduristů.

Enduro 1
Mika Ahola zvítězil i v nedělní části Grand Prix Itálie v Enduru kategorie E1. Finský jezdec na japonské Hondě odsunul na druhé místo domácího Albergoniho (KTM) a na třetí Francouze Meu (Husqvarna). Ahola si tak výrazně upevnil vedení ve světovém šampionátu, kde má nyní se 147 body náskok na druhého Albergoniho 16 bodů. Náš Jakub Horák si dnes dojel pro 13. místo, kterým vyrovnal své letošní maximum z minulého závodu ve Španělsku.

Enduro 2
Francouz Johnny Aubert na tovární KTM zvítězil i v nedělním závodě a nadále tak zůstává jediným neporaženým jezdcem ze všech kategorií. Na druhém místě za Aubertem přijel dnes Švéd Ljunggren s továrním Husabergem, třetí byl stejně jako včera Juha Salminen s továrním BMW. V celkové klasifikaci vede Aubert s plným počtem 150 bodů. Druhý je Ljunggren, který ztrácí již 42 bodů.

Enduro 3
Španěl Ivan Cervantes napravil včerejší výsledek dnešním vítězstvím v nejsilnější kategorii. Na druhé pozici v této třídě dnes dojel francouzský jezdec Sebastien Guillaume, třetí byl Fin Samuli Aro. Cervantes vede i v celkové klasifikaci, kde má na svém kontě 145 bodů. Druhý je Guillaume, který má o 18 bodů méně.

Enduro Junior
Po včerejším druhém místě si dnes přijel mladý Španěl Oriol Mena pro vítězství, když na druhé místo odsunul včerejšího vítěze Jeremy Jolyho. I dnes pak na třetí pozici skončil domácí Mirko Gritti. Mena je na čele i celkové klasifikace, kde má 147 bodů, tedy o rovných 20 více než druhý Joly. Výborně si dnes počínal náš Milan Engel, který si 18. místem dojel pro další tři světové body.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...