Mladin vítězem závodu superbiků

vydáno 6. 3. 2009, text SRP, foto RZ

Na okruhu Daytona International Speedway pokračoval program druhým dnem, ve kterém již šlo i o první body do letošního amerického šampionátu.

Vedle kvalifikace a superpole na hlavní závod Daytona 200 byly v programu druhého dne již i první závody. O body do amerického šampionátu AMA se porvali jezdci třídy superbike a supersport. Na piloty kategorie sportbike, která pojede svůj závod až v pátek večer, čekala kvalifikace a noční superpole.

Kvalifikaci superbiků vyhrál Tommy Hayden z továrního týmu Suzuki, nicméně na pole position se postavil jeho týmový kolega Mat Mladin, který vyhrál superbikové superpole, jenž je v této národní sérii letošní novinkou. Australan nakonec slavil i své další vítězství v nejprestižnější americké sérii, když o jedinou sekundu odsunul za svá záda Brita Neila Hodgsona. Ten sváděl celý závod souboj především s Tommy Haydenem, jehož nakonec porazil o pouhou jedinou tisícinu sekundy.

Závod třídy supersport se stal kořistí Američana Tylera Odoma, který s Hondou týmu Erion využil zaváhání vítěze kvalifikace Joshe Daye, jenž po vlastní chybě v závodě havaroval. Na druhém místě přijel Joey Pascarella, třetí byl v cíli James Wikle. Oba jezdci mezi sebou bojovali až do posledních metrů závodu, když v cíli je dělilo pouhých 0,002 sekundy!

Třída sportbike má svůj závod na programu dnes večer, respektive zítra brzo ráno našeho času. Jezdci této kategorie tak ve čtvrtek absolvovali pouze kvalifikaci a poté noční superpole. V obou případech byl nejrychlejší Američan Ben Bostrom, který se tak stal největším favoritem letošního závodu Daytona200.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...