Matěj Smrž příští rok v IDM

vydáno 10. 12. 2009, text TZ, foto RZ

Bratr Jakuba Smrže bude závodit v příští sezoně za tým Inghart v německém šampionátu superbiků IDM.

Jak spousta z vás tušila, napřesrok se Matěj Smrž usídlí do čím dál prestižnějšího německého šampionátu superbiků v IDM. Mladší z dvojice bratrů Smržů v loňském roce zkoušel své štěstí v sérii mistrovství světa supersportů, kde se od začátku svého snažení potýkal s četnými komplikacemi.
 
„Na konci sezony 2008, po které jsem věřil díky mým úspěchům ve třídě Superstock FIM Cup 1000 v dobré angažmá, jsem vyrazil do Maďarska podepsat smlouvu s týmem Factory Racing (WSSP). Byla to obrovská chyba, ale teď už je to pryč a za rok se opět stala spousta věcí, které změnily kompletně směr mého snažení v silničním závodění.“

Tři závody před koncem sezony v mistrovství světa supersportů své trápení Matěj zastavil, když se o jeho záchranu pokoušel tým MS Racing, který bez předsezóního rozpočtu odjel s Matějem sedm světových závodů této třídy. Matěj tedy mohl čekat jedině na zázrak, který se asi stal, protože jej na předposlední závod Superbiků v IDM angažoval Ingo Härtel v týmu INGHART. Tyto dvě rozjížďky Matěj zúročil prvním a čtvrtým místem a to byl rozhodně základ dobré spolupráce. K domluvě došlo i pro poslední závod na Hockenheimringu na tzv. finále, kde Matěj jednu jízdu nedokončil pro poruchu na svém stroji, ale v poslední závodě sezony se už opět ukázal na stupni vítězů na třetí pozici.
 
„Byla to pro mě obrovská příležitost, které jsem se snažil, po opravdu smutné sezoně na supersportu, chytnout. Samozřejmě jsem vůbec netušil, na jaké úrovni se IDM jezdí a mohl to pro mě být i krok zpět, ale nakonec jsem opravdu rád, že jsem se rozhodl v tomto prestižním seriálu závodit. Za tuto šanci pochopitelně děkuji týmu Inghart.“
 
Tyto všechny skutečnosti vedly k jediné věci, Matěj Smrž a německý tým Inghart v čele s panem Ingo Härtelem se dohodli na celoroční spolupráci, při které jim nepůjde pouze o boj v IDM Superbike, ale také o účast minimálně ve dvou závodech WSBK na divokou kartu. Jaké dva závody v mistrovství světa superbiků Matěj Smrž za tým Inghart odjede, je stále otevřené.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...