Marc Coma vyhrál podruhé Rally Dakar

vydáno 19. 1. 2009, text SRP, foto RZ

Nemělo by být zvykem opěvovat něčí umění, pokud se ovšem jedné o vítěze nejtěžšího světového závodu, je potřeba udělat výjimku.

Historicky prvním vítězem Rally Dakar na jihoamerickém kontinentě se stal španělský tovární jezdec týmu Repsol KTM Marc Coma. Ten se ujal vedení hned po první etapě. Během následných čtrnácti dní nejtěžšího závodu naší planety postupně budoval svůj náskok, který nakonec vyrostl až do úctyhodných 1:25 hodiny. Coma se tak zařadil do malé skupiny jezdců, kteří dokázali vyhrát obávaný Dakar více než jednou.

“Jsem hrozně šťastný,“ říkal Marc Coma při návratu do argentinského Buenos Aires, kde celá soutěž nejenže startovala, ale v sobotu i končila. “Tohle byl opravdu velmi dlouhý a velmi těžký závod. Na začátku rally jsem byl vzrušený a nemohl jsem se dočkat cíle. Byl to skvělý závod, který jsme si dobře naplánovali. Našim cílem bylo rychle se dostat do vedení, a to pak udržovat. Znamenalo to neustále zvláštní tlak, ale věděli jsme, jak to zvládat. Jsem rád, jak skvěle fungoval náš tým, bez něho bych tohle nemohl dokázat. Samozřejmě si budu s radostí pamatovat skvělé momenty, ale bylo i několik velmi špatných. Bylo tu několik věcí, které vše zkomplikovali, jako etapa, ve které mi praskl chladič oleje, či etapa, ve které mi praskla pneumatika. Nakonec se mi povedlo vyhrát, což je po dvou špatných letech skvělé.“



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...