Lopez první v Chile

vydáno 9. 1. 2009, text Petr Štola, foto RZ

Francisco Lopez zvítězil v dnešní etapě Rally Dakar, Martin Macek opět na solidní pozici.

Vítězství Lopeze v dnešní etapě snad až velmi signalizovalo, že se karavana přesunula z Argentiny do Chile, i když v tomto případě opravdu jen imaginárně, neboť i dnes byl samotný speciální test velmi zkrácen a cíl tak byl ještě na území Argentiny. Nicméně na závodníky čekal čtyřsetkilometrový přejezd do chilského Valparaiso, kde je nejen cíl dnešního dne, ale i zítřejší volný den.

V celkovém pořadí i po dnešní etapě nadále vede Španěl Marc Coma, jenž si opět upevnil své vedení. Druhý Jonah Street totiž opět ztratil a zatímco ještě před dvěma dny hýřil optimismem v otázce útoku na Comu, dnes se již musí velmi ohlížet, protože třetí David Fretigne na něj ztrácí již pouze 1:09 minuty.

Z českých jezdců byl tradičně nejlepší ten s nejkvalitnější technikou. Martin Macek a jeho tovární Yamaha totiž 7. etapu dokončili na 27. pozici. David Pabiška byl klasifikován jako 44. jezdec dnešního klání, když společně s ním přijel do cíle i na 45. místě končící Jan Froněk.

Kategorii čtyřkolek dnes vyhrál Marcos Patronelli z Argentiny. Náš Josef Macháček ještě na předposledním kontrolním bodě ztrácel na nejrychlejšího jezdce pouze 2:34 minuty. Poslední kilometry však znamenaly mírnou ztrátu. Nicméně ani hodinu po dojezdu vítězného čtyřkolkáře není v cíli vedoucí jezdec celkové klasifikace, Španěl Gonzales, který dle časoměřičů chybí i na předposledním kontrolním bodě. Prozatím to tedy znamená, že náš jezdec se dostává na vedoucí místo průběžného pořadí, kde by měl mít více než dvouhodinový náskok (pořadí prozatím není potvrzené).



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...