Haslam po domácím závodu BMW

vydáno 8. 9. 2011, text Jiří Nykodým, foto BMW

Páté a deváté místo - to je výsledek britského závodníka Leona Haslama v domácím závodě jeho týmu BMW Motorrad Motorsport na okruhu Nürburgring. To nejsou výsledky, které by vedení továrního týmu očekávalo, ale podle Haslama je na týmu znát sílící forma a v následujících závodech budou výsledky lepší.

Haslam hned po startu prvního závodu držel páté místo, potom ale chyboval a vyjel mimo trať, do závodu se vrátil na čtrnáctém místě. Poté se rozjel k rychlým časům a byl jediným mužem na trati, který dokázal zajíždět podobné časy jako vedoucí Carlos Checa na Ducati, a díky tomu závod dojel na páté pozici.

I druhý závod byl pro Haslama dramatický, nejprve na mokru havaroval, poté ale zvedl motocykl a závod dokončil na devátém místě.

„Do prvního závodu jsem dobře odstartoval a povedlo se mi předjet dva jezdce přede mnou. Pak jsem se snažil dotáhnout na Lavertyho. Bohužel jsem až moc tlačil na pilu a zařadil falešný neutrál. Kvůli tomu jsem vyjel mimo trať a hodně jsem ztratil. Abych řekl pravdu, v té chvíli jsem si myslel, že závod je už ztracený. Poté mě ale souboje bavily. V druhém závodě jsem havaroval a opět to byla moje chybu. Vjel jsem na bílou čáru, která byla na mokru kluzká a šel jsem k zemi. Rozhodl jsem se vrátit do závodu a nakonec se mi podařilo vyšplhat až na sedmé místo, ale závod byl předčasně ukončen a uznali mi deváté místo z předchozího kola. Myslím si, že nebýt těch chyb, mohl jsem dojet na pódiu. Naše časy byly dobré, ale souhlasím, že rozhodnutí ukončit závod předčasně bylo správné,“ řekl Leon Haslam.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...