Abaja před GP v Indianapolis

vydáno 25. 8. 2011, text TZ, foto karelabraham.com

 S cílem navázat na výkony z úvodu své premiérové sezóny v královské kubatuře MotoGP míří český motocyklový závodník Karel Abraham do zámoří, kde se na legendárním oválu uskuteční Velká cena Indianapolis.

Tým Cardion AB Motoracing přijíždí do Indiany po nevydařeném závodě na Masarykově okruhu v Brně, ve kterém Karel Abraham upadl a kvůli následnému technickému problému domácí Cardion AB Grand Prix České republiky nedokončil.

„Jsem v pohodě a plně se soustředím na další závod,“ ujišťuje český motocyklový závodník, který by v Indianapolis rád navázal na výkony z úvodu své premiérové sezóny v MotoGP. „Já i tým se snažíme, abychom každý závod dokončili na co nejlepším místě. Uvidíme, jestli se nám v Indianapolis podaří dojet do desátého místa,“ doufá Karel Abraham. V průběžném pořadí mu nyní s 46 body patří dvanácté místo.

Přestože okruh v Indianapolis patří k nejstarším tratím na světě, závody mistrovství světa silničních motocyklů se na něm konají teprve od roku 2008.

„Trať v Indianapolis se mi líbí, jen mě štve povrch, který je hodně rozbitý,“ stěžuje si Karel Abraham. Na nerovnosti kromě něj upozorňovali i jiní jezdci z mistrovství světa, a proto byl v letošním roce na část trati položen nový asfaltový povrch. „Uvidíme, jaký vliv bude mít tato změna na zajížděné časy,“ dodává jednadvacetiletý jezdec.

Vzhledem k časovému posunu se Velká cena v Indianapolis uskuteční až ve večerních hodinách. Závod královské kubatury MotoGP můžete sledovat v neděli od 19:40 na televizní stanici Nova Sport.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...