Kalendář Alpe Adria 2009

vydáno 2. 12. 2008, text Petr Štola

Šampionát Alpe Adria má pro příští rok dvě novinky a celkem 12 závodů.

Alpsko-jadranský šampionát silničních motocyklů, který je i základem pro naše domácí mistrovství, se pro příští rok rozrostl o dva nové okruhy, což ve spojení s již letitým standardem dává pro sezonu 2009 celkem 12 mistrovských závodů.

Celá sezona odstartuje 26. dubna na maďarském okruhu Hungaroring. Po tomto zahajovacím závodě přijde na řadu první z celkem čtyř výletů do chorvatské Rijeky, kde se v roce 2009 pojede poprvé 10. května. Po Rijece již přichází první ze tří návštěv České republiky. 24. května se třetí závod AA pojede jako Memoriál Jaroslava Huleše na brněnském Masarykově okruhu. Do Brna se celý alpsko-jadranský ansámbl vrátí ještě 28. června, to ovšem až po závodě na maďarském Pannoniaringu (7. června) a druhém závodě v Rijece, který má termín 14. června.

Druhou polovinu sezony odstartuje ve střední Evropě prázdninový závod na okruhu v severočeském Mostě, kde se výkvět Alpe Adrie sejde 12. července. Z Mostu se karavana vydá potřetí do Rijeky (26. července), odkud se přesune na první z nově zařazených okruhů. Tím by měl být zcela nový slovenský stánek Slovakia Ring, jenž pomalu dostává konkrétní podobu nedaleko Dunajské Stredy.

Po závodě na Slovensku přichází na řadu závěrečná fáze AA mistrovství, která představí během pěti víkendů tři závody. Tím prvním bude čtvrtá a zároveň poslední Rijeka (23. srpna), poté druhý Hungaroring (6. září) a nakonec polská Poznaň (20. září), která je nejen druhou novinkou v kalendáři Alpe Adrie, ale zároveň i finálovým závodem celého šampionátu sezony roku 2009.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...