James Stewart zvítězil ve Phoenixu

vydáno 11. 1. 2009, text Petr Štola, foto RZ

Hvězda továrny Yamaha ovládla druhý závod supercrossového mistrovství světa.

Před více než 46 tisíci diváky vyhrál druhý závod společného šampionátu mistrovství světa a AMA supercross jezdec týmu Yamaha San Manuel James Stewart, který v hlavním závodě porazil o pouhých 0,591 sekundy loňského mistra světa Chada Reeda, jenž sice prakticky celý závod těsně následoval loňského amerického šampióna v motokrosu, ale nikdy na něj nedokázal úspěšně zaútočit.

“Věděl jsem, že dnes večer na mě Chad bude tvrdě útočit, o to víc jsem rád, že jsem dokázal zvítězit,“ řekl v cíli spokojený Stewart o svém australském soupeři. Na třetím místě včerejšího závodu se umístil domácí Joshua Grant, jezdec soukromého týmu Joe Gibbs Racing, který si tak po vítězství v Anaheimu tímto výsledkem uhájil vedení v průběžné klasifikaci letošního světového šampionátu. Na druhé místo se však posunul obhájce titulu Chad Reed, který na Granta ztrácí 3 body. Třetí je v celkové klasifikaci tovární jezdec Hondy Andrew Short, jenž včera skončil na 5. pozici, jen těsně za svým týmovým kolegou Ivanem Tedescem, jemuž tak v celkové klasifikaci patří 4. pozice.

Stejně jako v celé první polovině této soutěže doprovázel hlavní šampionát MS / AMA Supercross i závod šampionátu dvěstěpadesátek západního pobřeží. V tomto závodě AMA Supercross Lites West zvítězil tovární jezdec Suzuki Ryan Dungey, který se tak ujal i vedoucího místa průběžné klasifikace.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...