Závodník Michal 'Indi#23' Dokoupil usedl do školní lavice

vydáno 14. 5. 2009

Závodník Michal 'Indi#23' Dokoupil je už poměrně známou tváří. O víkendu nebude samozřejmě chybět v Hořicích, avšak hned poté odjíždí trénovat do Anglie, kde se účastní červnových závodů na ostrově Man.

Pražský motocyklový závodník Michal "Indi" Dokoupil navštívil děti ze Základní školy Dr. Hrubého 2 ve Šternberku. Holky a kluci z pátých tříd a keramického kroužku spolu s obětavými pedagogy pro něho připravili celou kolekci více než stovky upomínkových předmětů, které budou připomínat jeho soupeřům a kamarádům účast "Indiho" na letošním legendárním závodě Tourist Trophy na ostrově Man. „Vážím si všech, co nám fandí! “, řekl závodník, který je po dlouhých osmnácti letech dalším Čechem, který bude startovat v závodě s více než stoletou tradicí, dnes zasvěcenými považovaným za nejtěžší a nejslavnější závod vůbec.


Indi, kterého pořadatelé přizvali jako českého šampióna v závodech na přírodních okruzích (mimo autodromy), tak naváže na dřívější české jezdce na Tourist Trophy, kterými byli především legendární František Štastný a Gustav Havel. Děti měly možnost s ním pobesedovat a měly asi milion otázek - kdyby nekončilo vyučování a Michal téměř neutekl dokončit poslední přípravy na nedělní závod 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích, možná by neměl ani na čem startovat! Pro děti se stal během pár okamžiků idolem díky skromnému a sympaticky kamarádskému vystupování.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...