HP2 Sport v akci

vydáno 18. 9. 2008, text -rk-

Brian Parriott a San Jose BMW Racing tým se účastní série závodů Pacific Races a Formula Open Twins s motocyklem BMW HP2 Sport. A jeho účast je více než úspěšná.

Poté, co úspěšně proběhl závod ISDE (mezinárodní Šestidenní) a závod Red Bull Romaniacs Extreme Enduro, mohlo by se na první pohled zdát, že BMW Motorrad Motorsport a jejich sportovní snahy se budou dále spíše opírat o výkony motocyklů jako je BMW G450X.

Brian Parriott a San Jose BMW Racing tým se účastní série závodů Pacific Races a Formula Open Twins s motocyklem BMW HP2 Sport. 41letý závodník je v průběžném pořadí se svým motocyklem na druhém místě a to v třídě, kde drtivá většina závodních strojů pochází z italské Ducati. O to více jsou ceněny úspěchy moderního sportovního motocyklu BMW s klasickým boxerem motorem v jeho nejvýkonnější verzi.

"Je to parádní pocit vítězit a být na předním místě v žebříčku s motocyklem HP2 Sport,“ říká Parriot.

„ Na to, že jako jediný závodím na motorce BMW, si nevedeme špatně. Necítím se nějak osamocen v poli závodníků, naopak mám radost, že konkurenční značka Ducati také slaví úspěchy na sportovním poli.“

Brian se také účastnil závodu Formula Pacific, kde byla účast také hodně zajímavá. V závodě se objevily závodní repliky jako GSX-R1000, R1 a další. Jako obvykle se Brian držel své taktiky a předjížděl jednoho jezdce za druhým. Zkušený Kaliforňan skončil na třetím místě, což je dobrý výkon díky technické převaze jeho soupeřů – jeho motorka byla i těžší i měla méně výkonu než konkurenční stroje.

„Domnívám se, že na klubové úrovni je výhodou HP2 Sportu, že je pořádně agilní a velmi snadno ovladatelný,“ říká Brian. „ Okruh Infineon je specifický tím, že je velmi důležité, aby jednotlivé části okruhu byly projety ideálně, a na BMW to nevidím jako žádný problém. Měl jsem tutéž možnost s některými japonskými motocykly a tam se mi zdálo, že to nebylo tak jednoduché.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...