Evropský pohár odstartoval v Řecku

vydáno 15. 4. 2009, text SRP, foto RZ

Řecké Thessaloniki vidělo úvodní díl evropského supermota.

Na perfektně připravené dráze a za skvělých povětrnostních podmínek se v řeckém Thessaloniki konal zahajovací závod letošního evropského poháru v supermotu kategorií junior, S1 a Open. Stínem na celém podniku byla snad jen účast jezdců ze střední a západní Evropy, nicméně již z minulých let je situace okolo této evropské podívaná stále stejná, a tak nikoho nepřekvapilo, že o body bojovali jezdci především z Bulharska a domácího Řecka.

V juniorské kategorii si dvě vítězství a průběžné vedoucí místo z Řecka odvážel mladý Bulhar Tzonko Peev, který dvakrát za svá záda poslal krajana Stanimira Ilieva. Na třetí pozici se v celkovém pořadí dostal další zástupce této balkánské republiky, Veselin Ivanov, který ke čtvrtému místu z úvodní jízdy přidal třetí z jízdy druhé.

Další Bulhar Alexander Georgiev dominoval ve třídě S1, kde si připsal 50 bodů za dvě vítězné jízdy. Na druhém místě skončil jeho krajan Angel Karanyotov, který odjížděl s výsledkem dvakrát druhé pozice. Především díky třetímu místu z první jízdy se na stejnou pozici celkově dostal řecký jezdec Dimitri Hatzianastasiou.

I ve třídě Open se z celkového vítězství v řeckém kole evropského poháru radoval bulharský jezdec. Rosen Tonchev si stejně jako jeho krajané v předchozích třídách zajistil vítězství poté, co vyhrál obě jízdy kategorie Open. Na druhém místě skončil řecký jezdec Thanasis Nakis, třetí byl jeho krajan Nikos Karavas.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...