Despres si dojel pro čtvrté vítězství

vydáno 16. 1. 2009, text SRP, foto KTM / D. Santos

Cyril Despres si dnes dojel pro čtvrté etapové vítězství v Rally Dakar 2009.

Dnešní etapa z La Rioja do Cordoby musela být opět zkrácená, když kvůli nesjízdnému povrchu po noční průtrži mračen, pořadatele zkrátili rychlostní zkoušku z původních 545 kilometrů na 220 km. V těchto zkrácených kilometrech si nejlépe počínal obhájce dakarského vítězství Cyril Despres, který po včerejším triumfu dokázal získat etapové vítězství i dnes. Despres tak na druhé pozici průběžné klasifikace získal další cenné sekundy na svého pronásledovatele Davida Fretigneho, jenž je po dnešním třetím místě ve 13. etapě v celkovém pořadí o necelých sedm minut za Despresem. Lídr průběžné kvalifikace Marc Coma přijel dnes do cíle opět na druhé pozici, což mu před zítřejší závěrečnou rychlostní zkouškou dalo náskok 1:28 minuty na Desprese.

Náš Martin Macek opět skvěle pracoval a v cíli se radoval z vyrovnání svého letošního nejlepšího výsledku, stejně jako v osmé etapě totiž nejlepší český jezdec přijel na 16. pozici. David Pabiška přijel na 30. místě, Jan Froněk byl o dalších 10 pozic za ním.

V kategorii čtyřkolek byl dnes nejrychlejší Carlos Avendano ze Španělska, ovšem jen 2:12 minuty za ním přijel na druhé pozici lídr průběžné klasifikace náš Josef Macháček, který dnes opět dostal celkově druhého Marcose Patronelliho o bezmála 2,5 hodiny za své záda, což znamená, že před posledním vážným testem, který se odehraje zítra, má náš jezdec opravdu obrovskou šanci na své jubilejní páté vítězství na nejtěžší soutěži světa. Velmi dobře ovšem dnes jezdil i Oldřich Bražina, který si připsal stejně jako v desáté etapě pátou pozici, tedy pozici, kterou okupuje i v celkové klasifikaci.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...