Czech Dakar team po 4. etapě

vydáno 6. 1. 2010, text TZ, foto RZ

Jak již oznámili organizátoři včera, dnešní etapa byla v reakci na události předchozího dne zkrácena o 40 km.

Rovněž start byl odložen o hodinu a půl. V této době jsou již všichni členové českého týmu v bivaku, bohužel ne všichni projeli cílem bez cizí pomoci.

Martin Macek si dnes vybral opravdu smůlu za všechny ty roky dohromady - zradila ho technika. Po přejezdu ve vysoké nadmořské výšce mu na 35. km dnešního speciálu odešel motor. Na poslední tankovačce ještě šel naprosto v pořádku, žádné známky problémů a po 15 km při jízdě v horách to začalo střílet. Martin zastavil a zkusil ještě vyměnit svíčku, která byla černá - myslel si, že to bylo tím, ale na 35. km se motor zastavil úplně a protože šel olej do sání, byl to konec. Praskl píst nebo hlava motoru, zatím nevíme. Martin se nechal odtáhnout do bivaku a bude na řediteli závodu, jestli ho diskvalifikují nebo nechají s vysokou penalizací pokračovat v závodě. Zprávy očekáváme v pozdních nočních hodinách.

Roman Krejčí dnes zajel opět pěkně a dokončil etapu na 42. místě, se ztrátou necelých 33 minut na vítěze Marca Comu. V celkovém pořadí to znamená 44. příčku. Jan Veselý jel dnes po včerejším těžkém pádu s vypětím všech sil. Nakonec dokončil etapu se ztrátou 2h. Důležité ale je, že v pořádku a po vlastní ose.

Olda Bražina dnes startoval ze sedmé pozice. Během závodu figuroval na 9.-10. místě, nakonec etapu dokončil jako 11. ve své kategorii - čtyřkolek. Jeho ztráta činila necelých 27 minut. V celkovém pořadí si udržel osmou příčku.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...