Cairoli vítězem kategorie MX1

vydáno 12. 4. 2009, text SRP, foto Yamaha De Carli

Grand Prix Turecka slaví italského vítěze, stal se jim mladý Sicilián Antonio Cairoli.

Antonio Cairoli z Itálie vyhrál i druhou jízdu třídy MX1 a podruhé v kariéře se tak radoval z triumfu v závodě Grand Prix elitní třídy MX1. Cairoli do druhé jízdy dobře odstartoval, ovšem stejně jako Zach Osborne ve třídě MX2 přepustil svou pozici na několik kol jinému soupeři. Do čela se tak dostal obhájce titulu David Philippaerts, který však po třinácti kolech musel opět na první místo pustit svého krajana. Jezdec týmu Red Bull De Carli si poté již vítězství nenechal nikým sebrat. Na druhém místě dokončil poslední jízdu Grand Prix Turecka David Philippaerts, třetí byl Steve Ramon.

V celkové klasifikaci třetího závodu letošní světové sezony skončil nejvýše Antonio Cairoli, který si připsal plný bodový zisk. Na druhém místě skončil tovární jezdec Suzuki Steve Ramon, který o dva body porazil třetího Philippaertse. V celkové klasifikaci letošního šampionátu se na čelo dostal vítěz dnešního závodu Antonio Cairoli, který má 98 bodů. Jen o čtyři body méně má druhý Belgičan Ken de Dycker (Suzuki), o rovných deset bodů méně pak má třetí v pořadí, kterým je obhájce titulu David Philippaerts.

Skvělou práci opět odvedl náš Filip Neugebauer, který si i ve druhém závodě dojel pro světové body. Tentokrát to byly za 18. místo tři body a náš jezdec tak v celkové klasifikaci GP Turecka získal sedm bodů a skončil dvacátý. V šampionátu mu pak se stejným bodovým ziskem patří 24. pozice.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...