Aprilia - tři tovární týmy v MS supermoto

vydáno 30. 1. 2008, text LZ, foto RZ

Dvouválcová Aprilia SXV je mimořádným motárdem. Vyhrála značce už několik cenných mistrovských titulů ve světovém supermotu: titul v jezdcích v roce 2004 s Jeromem Giraudem za řídítky, titul v jezdcích i ve značkách v roce 2006 díky Thierru Van Den Boschovi na SXV 4.5 a nyní získala Aprilia ...

Dvouválcová Aprilia SXV je mimořádným motárdem. Vyhrála značce už několik cenných mistrovských titulů ve světovém supermotu: titul v jezdcích v roce 2004 s Jeromem Giraudem za řídítky, titul v jezdcích i ve značkách v roce 2006 díky Thierru Van Den Boschovi na SXV 4.5 a nyní získala Aprilia prostřednictvím SXV 5.5 světový titul ve značkách. Díky těmto výsledkům se z SXV stal velice žádaný nástroj a závodní oddělení Aprilie je doslova zaplaveno žádostmi o dodání SXV. To ji dovedlo k rozhodnutí, že v letošní sezoně nasadí do mistrovství světa supermoto hned tři oficiální tovární týmy: tým Factory Aprilia Off Road, tým DRC Aprilia Off Road a tým H2O Aprilia Off Road. A v každém z těchto týmů pojedou špičkoví jezdci. Několikanásobný mistr světa Thierry van den Bosch bude driftovat za tým Factory Aprilia Off Road ve třídě S1, nováček u Aprilie, Ivan Lazzarini, který přešel od Yamahy, bydlí v italské Tavulii (v rodném městě Valentina Rossiho) a jehož nejoblíbenější tratí je naše Sosnová, pojede také třídu S1, a sice v týmu DRC Aprilia Off Road. A konečně Angličan Christian Iddon, jehož vůbec nejoblíbenější tratí je, považte, také naše Sosnová, bude bojovat o titul ve třídě S2 v týmu H2O Aprilia Off Road. Nazbrojíno má Aprilia tedy důkladně.

Pokud nevíte, co jsou to třídy S1 a S2, tak S1 jsou 450, kde jede Aprilia Replica 4.5, třída S2 je „Open“, tedy nad 450 cm3, a tady nastoupí Aprilia Replica SXV 5.5.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...