Školení jezdců SZM AČR na rok 2020

vydáno 25. 2. 2020, text TZ AČR, foto Lukáš Mikulenka, Dušan Belica

Komise silničních závodů motocyklů Autoklubu České republiky přichází s informacemi o letošním školení jezdců pro MMČR na závodních a přírodních okruzích a pro Miniracing.

Před nedávnem komise silničních závodů motocyklů Autoklubu České republiky zveřejnila letošní kalendáře závodů pro mezinárodní mistrovství ČR na závodních okruzích, přírodních okruzích a pro Miniracing. Nyní přináší další důležité termíny, a to pro školení jezdců.

Závodní a přírodní okruhy

S koncem loňského roku ukončilo svou činnost středisko motocyklového sportu (SMS) v Hořicích, které svůj konec oznámilo 1. února 2020. Pár závodníků, zejména z řad klasiků, považovalo za vhodné, aby podobné středisko nadále fungovalo. Tomáš Svoboda na to okamžitě zareagoval a postupně začíná vznikat nové SMS. Nyní se čeká na vyjádření AMK Český ráj v Jičíně, zda bude moci SMS fungovat pod jeho hlavičkou, či nikoli. Středisko již oznámilo, že provede školení jezdců pro letošní sezónu. To proběhne v kulturním domě v Jičíně dne 4. 4. 2020 od 9:00. Po dohodě s techniky zde také bude zajištěna možnost testování motocyklů a vydání technických průkazů. Školení se netýká disciplín dragster a Miniracing. 

Tomáš Svoboda

"Vzhledem k zániku SMS Hořice jsme považovali minimálně za potřebné založit organizaci, která by se starala, informovala a prosazovala zájmy nás - tedy závodníků. Obrátilo se na mě několik závodníků dříve narozených a podařilo se nám začít připravovat vznik nového střediska. Nyní jednáme s AMK Český ráj Jičín, pod jejichž hlavičkou by mohlo fungovat. V čele střediska motocyklového sportu (SMS) jsou tváře, které Vám nejsou neznámé: Martin Sodomek, Tomáš Svoboda a Petr Brábník. Takže pokud máte zájem být členem SMS a být informováni, mít zajištěné školení jezdců, testování motocyklů atd., rádi Vás všechny uvidíme 4. 4. 2020 v 9:00 v Kulturním domě v Jičíně. O dalších podrobnostech Vás budeme průběžně informovat."

Tomáš Jenčovský - člen komise SZM za přírodní okruhy

"Školení jezdců je určitě důležité. Všichni v silniční komisi se snažíme o zvýšení bezpečnosti na podnicích a právě školení jezdců je jedna z věcí, která je v tomto směru podstatná. Navíc pro sezónu 2020 se chystá několik zásadních změn, které bychom chtěli jezdcům představit. Proto věřím, že se v Jičíně sejdeme ve velkém počtu."

Miniracing

Školení jezdců v kategorii Miniracing proběhne během přípravného kempu před závodní sezónou 2020. Kemp se uskuteční na okruhu Písek - Hradiště v termínu 27. - 28. 3. 2020. Součástí kempu bude školení jezdců, kde budou představeny změny ve sportovních řádech a technických předpisech.

Předběžný program:

·         Pátek 27. 3. 2020

o   10:00 - 13:00 - volné tréninky

o   13:00 - 18:00 - volné tréninky

o   Tréninky budou rozděleny dle tříd a dle počtu jezdců.

o   14:00 - 15:00 - školení jezdců PW 50, Akademie, Minimoto, Senior Open

o   16:00 - 17:00 - školení jezdců Mini GP, Ohvale

·         Sobota 28. 3. 2020

o   10:00 - 18:00 - simulace závodů dle tříd

Depo bude otevřeno od čtvrtka 26. 3. 2020 od 17:00 hod.

Cena za jezdce na celý kemp je 1 500,- Kč nebo 60,- €.

Další podrobnosti budou zveřejněny na facebookové události:

https://www.facebook.com/events/2805513639564043/

či webu: http://www.motojunior.cz/

Aleš Eder - člen komise SZM za Miniracing

„Pro sezónu 2020 jsme připravili několik změn jak v technických předpisech, tak ve sportovních řádech pro Miniracing. Nejedná se o zásadní změny, ale o zdokonalení, které jsme s jezdci a jejich týmy přes zimu konzultovali.Podstatnou změnou je dohoda se slovenskou federací o opětovném spolupořádání MMČR a MSR, takže se na tři závody vrátíme na Slovensko.
Školení pro Miniracing se koná v rámci přípravného tréninkového kempu v Písku, na který se velmi těšíme. Platí samozřejmě i pro jezdce ze Slovenska.“



Kam dál

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024