Filip Salač: "Na sezónu jsme dobře připraveni!"

vydáno 2. 3. 2020, text TZ AČR

Filip Salač ohromil svými výkony během předsezónních testů. Po vydařených testech v Jerezu zajel ještě lépe v Kataru, kde byl nejrychlejší. To jsou dobré předpoklady pro sezónu, která začne již tento týden.

Filip Salač předvedl skvělé výkony v letošních předsezónních testech. V Kataru právě dnes skončil poslední třídenní test, ve kterém byl český závodník nejrychlejší. Filip si během letošních testů zvykal na přestup z KTM na Hondu a jak se ukázalo, nový motocykl týmu Rivacold Snipers mu sedl. Při testu v Jerezu obsadil 9. místo s časem 1:45,458 a ztrátou 0,788 s, test v Kataru ukončil s časem 2:04,892 a byl nejrychlejší. Jako jediný se dostal pod hodnotu 2:05, navíc s náskokem 0,519 s na druhého Ai Oguru. Jeho týmový kolega Tony Arbolino skončil třetí se ztrátou 0,543 s.

Filip Salač

"Hned od prvních testů jsem cítil, že mi Honda sedí. Od prvních kol jsem jezdil docela rychle, i když mi přišlo, že jedu pomalu. V Jerezu i Kataru jsem myslel hlavně na to, abych zajížděl kola sám a neohlížel se na nikoho. Soustředil jsem se na sebe, vyjel z boxů a zajížděl kola sám. Plnil jsem svou práci a nebral ohledy na ostatní. Bylo mi jedno, zda se za mnou někdo vyváží nebo ne, tak, jako mě to učil Jakub Smrž. V Jerezu a hlavně tady v Kataru jsem se pohyboval hodně vysoko. V Jerezu to bylo okolo pátého místa, někdy jsem byl vpředu a celkově skončil devátý."
"Do Kataru jsem přijel s tím, že nevím, co od toho čekat. V prvním tréninku jsem skončil druhý, jen pár tisícin vteřiny za mým týmovým kolegou. Druhý den jsem opět jezdil sám a zajížděl skvělé časy. Pořád jsem byl vpředu a držel se v Top10. Na závěr jsem si řekl, že bych potřeboval zajet rychlé kolo, abych se posunul v pořadí výš. To se mi podařilo a na cílové rovince jsem se dostal do slipstreamu. Zajel jsem čas 2:04,8, což je skvělý čas. Dal jsem půl vteřiny druhému jezdci, což se v Moto3 moc nevidí. Dnes ráno jsem měl dobrý pocit, byl jsem třetí, ale od druhého tréninku začalo hodně foukat. S motorkou jsem neměl moc dobrý pocit, protože se mi hodně zavíralo přední kolo. Trápil jsem se a myslel, že ani do třetího tréninku nenastoupím. Poté jsem viděl, že ostatní jezdí, tak jsem se rozhodl na posledních patnáct minut nastoupit. Nakonec jsem zajel nejrychlejší čas, což mě potěšilo. Byl to skvělý pocit."
"Moc děkuji celému týmu za odvedenou práci. Mám velkou radost, že tým funguje a je spokojený. Honda mi sedí a teď už jen čekáme na první závod, který se jede za týden. Chci poděkovat sponzorům, ACCR Czech Talent Teamu, panu Ortovi, všem, co mě podporují a rodině. Tímto jim chci poslat pozdrav domů, protože tady se mnou nejsou. Už se těším na první závody. Myslím, že jsme dobře připraveni a nečekal jsem, že na Hondě budu takhle vysoko. Moc děkuji všem za podporu."

První Grand Prix letošní sezóny se jede od 6. do 8. března 2020 na okruhu Losail v Kataru tradičně pod umělým osvětlením.



Kam dál

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024