Dobrodružná rally pro kohokoliv

vydáno 29. 4. 2014, text David M. Bodlák

Příznivci dobrodružství, zpozorněte. Na konci května startuje první ročník Geocachingrally, za kterou stojí u nás zřejmě největší propagátor Intercontinental Rally – David Veselý.

Závod, jenž by měl být takovým přiblížením nálady a atmosféry světových rally, ovšem za dostupné peníze, je určený pro kohokoliv, kdo se nerad nudí jak na motorce, tak v autě. Samozřejmě je řeč o přibližovadlech typu off-road, protože sedm etap (sedm dní) povede převážně po silnicích druhé a třetí třídy a sem tam to bude i mimo asfalt, i když nepůjde o žádný náročný terén. Každopádně si budete moci prověřit, jak dobře zvládáte svůj stroj a také umění navigace pomocí přístrojů GPS.
Cílem závodu, který startuje 31. května (den předem je školení...) z Autokempu v Malešově a vede přes Českou republiku, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a končí opět doma na neznámém místě, je nasbírat co největší počet bodů za projetí kontrolních stanovišť a za plnění jednotlivých soutěžních úkolů. Během závodu, který není na čas a který je koncipován na cca 350 km/den, byste měli ujet zhruba 2000 km, přičemž každá etapa začíná startem v určeném místě.
Kategorie aut a motorek se počítají zvlášť a pokud je to přesně to, co jste si chtěli zkusit, máte ještě čas, přihlášku je možno podat do 10. května přes www.geocachingrally.cz, kde zároveň najdete veškeré další potřebné info.


Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...