Xerox testoval v Mugellu

vydáno 24. 9. 2009, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Tovární tým Ducati Xerox má za sebou dvoudenní testování na italském okruhu Mugello.

Tým Ducati Xerox testoval v úterý a ve středu na italském okruhu v Mugellu společně s testovacím týmem Ducati MotoGP. Dnes se již celý tým Xerox včetně obou jezdců přesouvá do italské Imoly, kde je čeká další závodní víkend šampionátu MS superbiků. 

Michel Fabrizio odkroužil v Mugellu za ideálních slunečných a teplých podmínek celkem 67 okruhů. Noriyuki Haga se zaměřil během obou testovacích dní na odzkoušení různých nastavení a s týmem se snažil zlepšit chování motorky v nájezdu do zatáček. Noriyuki nakonec odjel celých 69 kol s nejrychlejším časem 1:52,3 s. Na konci druhého testovacího dne byl celý tým s odvedenou prací velmi spokojen. 

Jezdci si jsou jistí, že jim testování pomůže v bojích v nedaleké Imole, kde se o nadcházejícím víkendu jede letošní již třetí závod superbiků na italské půdě. Tým Ducati Xerox očekává velký dav fanoušků, který oba jejich jezdce požene k dobrým výsledkům. 

Noriyuki Haga: „Byl to pro nás velmi užitečný den. Pokusíme se použít něco z toho, co jsme zde otestovali během pátečních tréninků v Imole a uvidíme, jak to bude fungovat. Nyní se potřebuji začít koncentrovat na tento náročný víkend plný závodění... „ 

Michel Fabrizio: „Včera šlo vše perfektně. Naštěstí nepršelo a byli jsme schopni udělat všechnu práci, kterou jsme si naplánovali. Během dopoledne jsme pokračovali v práci na vývoji motorky a mně se podařilo poskytnout technikům velmi důležitá data. Jsme spokojení s tím, co jsme zde udělali a s časy, které jsme zajeli.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...