Xerox připraven na život bez Baylisse

vydáno 3. 12. 2008, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Tovární tým Ducati Xerox je již připraven na testy v Kyalami, kde bude po několika letech v sedle jejich Ducati chybět Troy Bayliss.

Tovární tým Ducati Xerox strávil poslední čtyři týdny od konce letošní sezony v portugalském Portimau přípravou na život bez legendy WSBK, Australana Troy Baylisse. Právě tento jezdec sedlal bílo-červenou Ducati tohoto týmu v několika posledních letech. Bayliss se po letošní sezoně odebral do závodnického důchodu a na jeho místo přichází Japonec Noriyuki Haga, který by měl obsadit místo týmové jedničky. Tým Ducati Xerox má již nachystanou motorku 1098 F09, tedy specifikace pro příští sezonu a čtyři tyto motocykly jsou již na cestě do Afriky na okruh Kyalami, kde se bude v příštím týdnu testovat.

Davide Tardozzi (šéf týmu Xerox) : „V Kyalami to bude první jízda Noriho na naší nové motorce. Tato motorka je velmi podobná té letošní a myslím si, že Nori stráví hodně času, než si ji ideálně přizpůsobí svému jezdeckému stylu. Motorku jsem ještě netestovali, takže je všechno nové, ale ta největší změna je pro nás na pozici jezdce. Doufáme však, že dosáhneme stejných výsledků jako letos." 

Tardozzi také potvrdil, že na startovním poli WSBK uvidíme nejméně sedm motocyklů boloňské Ducati, tedy o jednu motorku více než letos. Tovární jezdce Hagu a Fabrizia doplní dvojice Byrne a Polita u týmu Sterilgarda. U Guandalini týmu uvidíme opět našeho Jakuba Smrže společně s Australanem Robertsem. Sedmým jezdcem na italském stroji bude Regis Laconi u týmu DF Ducati.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...