Xaus po operaci

vydáno 30. 7. 2009, text Jiří Nykodým, foto BMW

Ruben Xaus, který se zranil při pádu v Brně byl, byl úspěšně operován.

Jezdec týmu BMW Motorrad Motorsport - Španěl Ruben Xaus podstoupil úspěšnou operaci pravé stehenní kosti v nemocnici v Barceloně. Ruben se zranil při pádu během prvního závodu superbiků na brněnském okruhu, když ho jeho motocykl katapultoval na výjezdu ze Schwantzovy zatáčky. Lékaři Xausovi zpevnili zlomeninu třemi šrouby a poté ho včera propustili z nemocnice. Rubena nyní čeká fyzioterapie a rehabilitace. Start Španěla v závodech na německém Nürburgringu začátkem září je zatím otazníkem.
 
„Všechno klaplo. Když jsem přijel do nemocnice, lékaři na mě už čekali. Operace proběhla bez problémů a po 24 hodinách mi řekli, že můžu jít domů. Teď chci být doma v Playa de Aro nedaleké pláže, je to zároveň velmi blízko místu, kde budou probíhat fyzioterapie a rehabilitace. Teď ještě chodím o berlích, protože nemůžu přenést váhu na pravou nohu, ale jinak jsem normálně pohyblivý. Velmi brzo budu moci začít plavat, netrpím žádnými bolestmi a opravdu se těším, až se znovu posadím na motorku.“
 
„V Brně šlo vše skvěle a motorka se mi velmi lehce řídila, takže byla velká smůla, že jsem havaroval. Myslím si, že důvod mé havárie byl ten, že štěrk nebyl v té zatáčce po nedávných deštích ještě plně připraven a byly v něm větší slepené kusy. Když jsem potom jeden z nich trefil, bylo to nebezpečné, normálně bych z takového pádu odešel po svých. Je dobré, že je před dalším závodem větší pauza, takže si myslím, že závody v Německu bych měl stihnout,“ řekl Ruben Xaus.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...