Promarněný druhý den testování

vydáno 11. 2. 2015, text hell, foto MotoGP

Druhý den testovací den tříd Moto2 a Moto3 ve Valencii zabrzdilo počasí. Už podle jezdecké účasti a dosahovaných časů od ranních hodin bylo jasné, že z testování tentokrát moc nebude.

Jediné, co stálo v motocyklovém Španělsku za zmínku, byla instalace hvězdy legendárnímu Italu Giacomu Agostinimu na okruhu v Jerezu. Stal se tak po Angelu Nietovi, kterému se stejné pocty dostalo už v lednu, druhým jezdcem, jehož jméno se objevilo na zdejším chodníku slávy. Agostini během své sportovní kariéry zvítězil ve 122 GP a získal celkem 15 světových titulů, osm v královských půllitrech a sedm ve třídě 350.
Ve Valencii vyjelo k testům opravdu minimum jezdců. Ve třídě Moto2 se první trénink ani nekonal, do druhého vyjeli jen čtyři závodníci, nejrychlejší čas zaznamenal Johann Zarco, byl ale téměř o 16 sekund horší než jeho včerejší nejrychlejší kolo dne. Do třetího tréninku Zarco už ani nenastoupil a mezi osmičkou kroužících jezdců si nejlepší čas druhého dne vyjel Hafizh Syahrin.
Ve třídě Moto3 se sice odjely všechny tři měřené tréninky, ale situace byla shodná s Moto dvojkami. Do prvního tréninku nastoupila jen trojice Oettl, Suzuki a Guevara, ten ovšem jen na tři kola. Do druhého tréninku vyjelo devět závodníků a do třetího, v němž se podmínky znovu podle dosahovaných časů zhoršily, už zase jen tři. Na nejrychlejší čas dne dosáhl hned ráno po dvanácti objetých kolech Philipp Oettl. Karel Hanika dnes na okruh vůbec nevyjel. 


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Časopis Motorbike
3. dubna v 16:12
Motorbike 4/2024
Právě v prodeji! Více na  www.motolife.cz/.../motorbike-4-2024-motorbike-460b
Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...