U Suzuki se na časy nesoustředili

vydáno 23. 2. 2010, text Jiří Nykodým, foto Suzuki Alstare

Tým pracoval především na nastavení motocyklu pro nadcházející závodní víkend.

Tým Suzuki Alstare se během testů na Phillip Islandu nezaměřoval na zajíždění nejrychlejších časů, ale jeho jezdci Leon Haslam a Sylvain Guintoli soustředili svoji práci především na přípravu motocyklu pro první závod letošní sezony MS superbiků. Leon Haslam uzavřel testy na sedmé pozici, Sylvain Guintoli byl klasifikován na patnáctém místě.
Leon Haslam: „S konečným výsledkem nejsem zrovna spokojený, ale celkově s odvedenou prací během těchto tří dnů ano. Našli jsme správný směr a víme, jak nastavit motorku na nadcházející víkend. Dnešek jsme začali s dvěma rozdílně nastavenými motocykly, na jednom stroji jsme upřednostnili něco, na druhém zase jiné věci. Mechanici se nyní pokusí dát to nejlepší z obou motorek dohromady a s tím začneme první páteční trénink. Během testu jsme strávili docela dost času testováním závodních pneumatik, takže budeme příští týden v dobré výchozí pozici. To je také důvod, proč jsme nezajeli žádné extra rychlé kolo. Časy závodníků přede mnou mi nedělají starosti, protože vím, že příští týden bude zase vše jinak - to je hlavní věc.“
Sylvain Guintoli: „Dnes jsme udělali velký kus práce, především v nastavování motorky na závodní pneumatiky, na rychlé časy jsme se vůbec nesoustředili. Měl jsem i lehký pád za zatáčkou Lukey Heigts, ale naštěstí to nebylo nic vážného a bez zranění. V té chvíli jsem příliš tlačil na přední kolo a ono ustřelilo. Nebyl jsem dnes nějak unavený, ale cítil jsem, že nemohu najít ten správný rytmus, to se občas stane, když příliš moc testujete. Dnes to bylo pro mne příliš dlouhé, ale na druhou stranu jsme udělali hodně práce a já se již těším na pátek, kdy začne závodní víkend.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...