U Alstare zaměřeno na Řím

vydáno 18. 9. 2008, text Petr Štola

S cílem získat dobrý výsledek odcestovala trojice pilotů továrny Suzuki k dalšímu superbikovému kolu, které se tentokrát koná na okruhu Vallelunga.

Po zklamání z mokrého Doningtonu jsou Fonsi Nieto, Yukio Kagayama i Max Neukirchner připravení dosáhnout lepších výsledků již tento víkend na okruhu Vallelunga, kde pokračuje dalším závodem letošní mistrovství světa superbike. Letos to je podruhé, kdy se kolotoč WSBK představí na okruhu nedaleko Říma a zejména Kagayama doufá, že získá lepší výsledek než v minulé sezoně, kdy v závodech nemohl startovat kvůli zranění ruky.

Fonsi Nieto (6. místo v šampionátu, 192 bodů)
„Bude to pro mě opět učení se s motorkou na novém okruhu. Vloni jsem v obou závodech skončil na osmém místě, ale vím, že letos můžu dosáhnout na lepší výsledek. Donington byl pohroma a je lepší na něj zapomenout. Chci se soustředit na zisk dvou dobrých výsledků o tomto víkendu. V posledních závodech jsem neměl tolik štěstí, tak doufám, že se to ve Vallelunze změní.“

Yukio Kagayama (11. místo v šampionátu, 120 bodů)
„Vloni jsem kvůli zranění ve Vallelunze nezávodil, tak doufám, že letos to bude dobrý víkend. Letos je to z mnoha směrů divná sezona, tak jsem dychtivý dosáhnout ve Vallelunze a všech ostatních zbývajících okruzích dobrých výsledků.“

Max Neukirchner (3. místo v šampionátu, 254 bodů)
„Rád bych ve Vallelunze dosáhl dvou dobrých výsledků a odjížděl z ní opět na druhém místě šampionátu. Nevidím důvod, proč by to tak nemohlo být. Několik mých soupeřů ve Vallelunze testovalo, takže budou mít výhodu od prvního tréninku. Já a můj tým musíme proto co nejdříve nalézt dobré nastavení."


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...