Thanks, TROY!

vydáno 3. 11. 2008, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Ve včerejším posledním závodě se vítězně rozloučil se svojí závodnickou kariérou trojnásobný mistr světa, Australan Troy Bayliss.

Včera se na zcela novém okruhu v portugalském Portimau rozloučila se svojí závodnickou kariérou legenda současného motocyklového sportu, především tedy světa superbiků. Troy Bayliss se rozloučil se závody opravdu ve velkém stylu, když v prvním závodě vyhrál stylem start – cíl a nikomu ze svých rivalů nedal jedinou šanci. V druhém závodě jsme viděli v několika prvních zatáčkách fantastické předjížděcí manévry, kterými jezdec se startovním číslem 21 přitahoval diváky k závodům WSBK po několik sezon. Bohužel vše jednou skončí a nyní nastala chvíle, kdy se Troy Bayliss rozhodl odejít do závodnického důchodu v době, kdy je na vrcholu. Nezbývá tedy nic jiného než poděkovat Baylisstickovi za všechno, co pro závody udělal, THANKS TROY!
 
Zde reakce Troye Baylisse po závodech v Portimau:
„Tohle bylo perfektní zakončení mé závodnické kariéry, skončit s pole position a dvěma vítězstvími, to je fantastický výsledek. Před startem prvního závodu jsem si nebyl jistý v pneumatikách, protože nikdo z nás zde neodjel tolik okruhů, ale nakonec většina jezdců jela na stejných pneumatikách. Gap za mnou se neustále zvětšoval a to mě překvapilo, ale slyšel jsem, že se za mnou odehrávaly velké souboje a to je zpomalilo. Byl jsem rád, že jsem si vytvořil náskok, protože ke konci závodu mi odcházela zadní guma a Carlos se přibližoval. Do druhého závodu jsme udělali několik změn a musím říct, že motorka v druhém závodě byla nejlepší, kterou jsem řídil za celou svoji kariéru!
 
Závodil jsem mnoho let a byla to dlouhá cesta, než jsem se dostal sem. Teď stojím na konci kariéry. Mám za sebou skvělý tým lidí a děkuji všem včetně sponzorů, kteří za mnou stáli, protože bez těchto lidí by to nešlo. Nastal konec, získal jsem titul mistra světa a fantasticky zakončil svoje působení superbicích. Přeji Michelovi hodně štěstí do příští sezony a ještě jednou děkuji všem, kteří mě po tu dlouhou dobu podporovali.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...