Team Honda Althea testoval ve Španělsku

vydáno 5. 12. 2008, text Petr Štola, foto RZ

První společný test s novými jezdci absolvoval tým Honda Althea ve španělské Cartageně.

Dvoudenní test svého materiálu pro sezonu 2009 absolvoval italský tým HannSpree Honda Althea na španělském okruhu Cartagena. Po náročné práci a mnoha testovacích kilometrech byl celý tým spokojený s dosaženými výsledky. Na motocyklech Honda CBR 600RR jezdili Australan Mark Aitchison a jeho týmový kolega Matthieu Lagrive z Francie. Litrový stroj stejného výrobce pak sedlal staronový jezdec této formace Tommy Hill z Velké Británie. Ten se na světovou scénu vrací po sériích zranění, která ho pronásledovala v průběhu tohoto roku. Při testech v Cartageně pracoval Hill především na základním nastavení nové Hondy a na její elektronice.

Spokojený s úvodní prací na novém motocyklu byl i Mark Aitchison, který se připravuje na svou druhou sezonu v mistrovství světa supersport. “Zlepšili jsme hodně důležitých věcí, které mi pomohly v důvěře v motorku. Vždy, když jsem vyjel, cítil jsem zlepšení,“ říkal po testech spokojeně Australan Aitchison.

Jako pozitivní test vyhodnotil dvoudenní práci i Matthieu Lagrive. “Díky skvělé práci mých mechaniků se mi podařilo dokončit všechno, co jsme si naplánovali. Již se těším na další testování, které jistě pomůže připravit motorku na start sezony,“ doplňuje Lagrive, který společně se svými kolegy nyní k dalšímu testu nastoupí až v lednu příštího roku, kdy je na dny 23. – 25. ledna připravený oficiální test v portugalském Algarve.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...