Superbikeři testují v Misanu

vydáno 29. 4. 2010, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Tovární týmy Ducati, BMW, Yamahy a Aprilie zahájily dvoudenní testy v Misanu.

Několik předních týmů z šampionátu mistrovství světa superbiků dnes na okruhu v Misanu zahájilo dvoudenní testování, které slouží jako příprava na samotné závody, které se na této trati pojedou již 27. června. Nechyběly tak tovární týmy a jezdci Aprilie, BMW, Ducati a Yamahy. Za velmi dobrého počasí jezdil na okruhu v Misanu nejrychleji Ital Michel Fabrizio na tovární Ducati týmu Xerox a dnešní testovací den uzavřel časem 1:35,9 s. Pro srovnání, rekord okruhu, který drží z loňského závodu český jezdec Jakub Smrž, má hodnotu 1:35,345 s. 

Manažer továrního týmu Ducati Xerox Ernesto Marinelli okomentoval dnešní den slovy: „Dnes se nám podařilo vylepšit nastavení motorky z Assenu a Michel byl s prací, kterou jsme dnes odvedli, velmi spokojený. Nori bohužel na trať vyjet nemohl, protože ho trápí horečky.“ 

Dařilo se i továrnímu týmu Yamaha Sterilgarda - James Toseland byl druhým nejrychlejším mužem na trati, Cal Crutchlow skončil třetí.„Trať byla hodně rychlá, měla ideální teplotu a s Jamesem jsme použili nastavení z Valencie. Zaměřili jsme se na testování inovované elektroniky. S Calem jsme pracovali především na nastavení jeho motorky,“ řekl manažer týmu Massimo Meregalli. 

U BMW se soustředili pouze na doladění detailů. „Během dneška jsme se soustředili jen na pár důležitých detailů. Nesnažili jsme se zajíždět nějak rychlé časy. Troy kroužil konzistentně kolem 1:37 s, nejlepší hodnota byla 1:36,5 s. Zkoušeli jsme nějaké drobnosti na motoru a také inovovanou elektroniku. Máme zde také nějaké nové díly na spojce,“ řekl manažer týmu Davide Tardozzi. 

Práci továrního týmu Aprilia Alitalia okomentoval Francesco Guidotti slovy: „Zkoušeli jsme zde mnoho věcí. Připravovali jsme motocykly pro závody v Misanu. Jakmile vzrostla teplota, testovali jsme na delší vzdálenosti novou specifikaci motoru.“ 

Neoficiální výsledky 1. dne testování:
1. Fabrizio (Ducati) 1'35"9
2. Toseland (Yamaha) 1'36"0
3. Crutchlow (Yamaha) 1'36"3
4. Corser (BMW) 1'36"5
5. Biaggi (Aprilia) 1'36"5
6. Camier (Aprilia) 1'36"9


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...