Stiggy pouze s dvěma jezdci

vydáno 20. 9. 2009, text Jiří Nykodým, foto RZ

Tým Stiggy Racing Honda je vzhledem k finanční situaci donucen snížit počet svých motocyklů na dva.

Šéf týmu Stiggy Racing Honda byl donucen vzhledem k nepříznivé finanční situaci snížit počet svých motocyklů, které nasazuje jak do závodů MS superbiků,  tak i do MS supersportů. Závěrečné tří závodní víkendy šampionátu WSBK tak Stiggy Honda dokončí pouze s jedním jezdcem v superbicích a jedním v supersportech. 

V superbicích bude barvy týmu nadále hájit Leon Haslam, druhý jezdec John Hopkins je stále zraněný, ale tentokrát již za něj nepojede náhradník Gianluca Vizziello. V supersportech potom pojede pouze Australan Anthony West. 

„Je to pro nás velmi obtížná doba a potřebujeme nějakou finanční injekci, jinak nevím, jak vše dopadne. Výsledkem této situace je rozhodnutí, že v závěrečných třech závodních víkendech pojedeme v každé kubatuře s jedním jezdcem, který si stojí lépe v tabulce šampionátu. V superbicích to tedy bude Leon a v supersportech Anthony.“ 

V zákulisí šampionátu se hovoří o tom, že Stiggy Honda tým přestoupí v roce 2010 k Yamaze a v supersportech se stane dokonce továrním týmem. Stiegefelt ale zůstává nohama na zemi a říká, že prioritou je dokončit letošní sezonu a až potom se bude zabývat příštím rokem. 

„Právě teď se snažíme úspěšně dokončit letošní sezonu. Tento rok byl pro nás všechny velmi obtížný. Celá sezona nás stála moc peněz a to vše bez žádného většího sponzora. Je frustrující, že pro příští sezonu vypadá situace se sponzory již o mnoho lépe, ale my nejdříve musíme dokončit letošní sezonu, abychom vůbec mohli odstartovat tu příští,“ dodal na závěr John Stigefelt.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...