Stiggy: "nevypadá to dobře"

vydáno 28. 11. 2009, text Jiří Nykodým, foto RZ

Johan Stiegefelt nevylučuje, že jeho tým bude v příští sezoně chybět na startu šampionátu WSBK.

Šéfa týmu Stiggy Racing Honda trápí už delší dobu finanční problémy a jeho účast v příštím ročníku světového šampionátu superbiků je nejistá. Samotný Johan Stiegefelt přiznává, že situace nevypadá vůbec dobře. Letošní sezonu začal tým se dvěma jezdci, a to Johnem Hopkinsem a Leonem Haslamem. Na začátku sezony byl dokonce Stiggy vůbec nejlepším s motocykly Honda, poté ale přišlo Hopkinsovo zranění a vzestup týmu Ten Kate. Letošní sezonu tým nakonec dokončil pouze s Leonem Haslamem.
 
Finanční problémy byly znát už na konci letošní sezony, když museli doma zůstat supersportoví závodníci Vizziello a West, na trati chyběla tisková mluvčí. Šetřilo se všude, kde se dalo.
 
„Honda ani promotér Infront mě nechtějí podpořit, takže pokud nenajdu sponzora, můžu celý projekt zabalit. Nevypadá to vůbec dobře,“ řekl na začátek Stiegefelt.
 
„V superbicích jsme začali dobře a dostali jsme se do dobré pozice. Byla velká škoda, že jsme tak nemohli pokračovat dál. Takový projekt neběží jen rok, ale vše je třeba neustále vyvíjet a zlepšovat a to trvá více let. Bohužel teď to vypadá tak, že z toho nakonec nebude nic. Se svými závodníky jsem měl vždy velmi upřímné vztahy a byli vždy o všem informováni, vše ale nebylo jen v mých rukách. Pokud se mi vše podaří včas vyřešit, tak bych jel MS superbiků s jedním nebo maximálně dvěma jezdci. V žádném případě už nenastoupím do dvou tříd.“
 
Na otázku, zda není náznakem odchodu prodej motorek z letošní sezony, odpověděl Johan jasně: „Ne. Vždy jsme měli naplánované nastoupit do nové sezony s novými motorkami. Tedy pokud jsme jeli.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...