SSP: Honda versus Kawasaki

vydáno 5. 1. 2010, text Jiří Nykodým, foto RZ

Dlouholetý souboj Hondy proti Yamaze končí, nyní bude proti Hondě bojovat Kawasaki.

V posledních osmi sezonách mistrovství světa supersportů sváděly boje o titul pouze dvě továrny - Honda a Yamaha, v příští sezoně už Yamahu neuvidíme a hlavní souboje se tak budou odehrávat mezi Hondou a Kawasaki. Oficiální oznámení o odchodu Yamahy z tohoto šampionátu by mělo být světu oznámeno koncem ledna. Samotný tovární tým zanikl s koncem letošní sezony, ale stále zde byla snaha na udržení továrního materiálu v šampionátu tím, že by motocykly Yamaha převzal jiný tým, Všechna jednání ale selhala a motocykly byly již rozebrány.
 
Dlouholetý souboj Yamaha versus Honda, který v posledních sedmi letech vyhrál tým Ten Kate Honda, tak bude historií. V nadcházející sezoně Yamahu v těchto soubojích nahradí Kawasaki, která se ze zisku světového titulu radovala naposledy v roce 2001 s Andrew Pittem.
 
Honda nastoupí v sezoně 2010 do boje s týmem Ten Kate ve složení Kenan Sofuoglu a Michele Pirro, nebude chybět ani tým Parkalgar s jezdci Eugene Lavertym a Miguelem Praiou.
 
Barvy zelených bude hájit zkušený Španěl Joan Lascorz s Japoncem Katsuaki Fujiwarou. Posilou pro Kawasaki se stane tým Lorenzini, který přestupuje od Yamahy ke Kawasaki. V tomto týmu uvidíme Fabiena Foreta, zajímavostí je, že u tohoto týmu se jedná o možné účasti Italky Paoly Cazzola, která by se tak stala první závodící ženou v MS supersportů.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...